Christian Holm Barenfeld

🇾đŸ‡Ș Utlandssvenskar trĂ€ffades i Stockholm.


Under förra veckan hade jag förmĂ„nen att delta vid föreningen Svenskar i VĂ€rldens Ă„rliga möte och vid Utlandssvenskarnas parlament. DĂ€r diskuteras frĂ„gor som Ă€r sĂ€rskilt viktiga frĂ„n svenskar som bor i andra lĂ€nder. 

Tillsammans med kollegor frĂ„n riksdagens samtliga partier gavs vi ocksĂ„ möjligheten att fĂ„ delta i en debattpanel. 

Det var trevliga och givande dagar och utlandssvenskarna Ă€r en vĂ€xande grupp av svenskar. Om kring sju procent av vĂ„ra medborgare bor inte i Sverige. 

Föreningen Svenskar i VĂ€rlden Ă€r en organsiation som jobbar med att informera om, bevaka och lobba för utlandssvenskars intressen. Det har de gjort sedan organisationen grundades 1938, sĂ„ nĂ€sta Ă„r fyller de 80 Ă„r! 

ï»ż
Senaste inlÀggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat pÄ nwt.se.
Desktop