Christian Holm Barenfeld

Närmare 700.000 svenskar bor utomlands.

Bild: Sveriges ambassadör i Frankrike, Veronika Wand-Danielsson inleder med exposé över situationen i Frankrike.Befinner mig idag och imorgon på ett intressant och trevligt möte arrangerat av föreningen Svenskar i Världen, Utlandssvenskarnas Parlament liksom föreningens årsmöte.

Närmare 700.000 svenskar bor utomlands och utgör därmed omkring sju procent av våra medborgare.

Vi moderater finns representerade med föreningar i en rad länder runt om i världen. Det gör vi för att vi vill hålla kontakten även med den del av befolkningen under kortare eller längre tider befinner sig i andra länder. För oss värmlänningar är det ju allra vanligast att bli boende i Norge, inte sällan i Oslo. Det är viktigt att även utlandssvenskarnas situation och synpunkter tas tillvara. Därtill har de ju också rätt att rösta i våra val.

Allt för få utlandssvenskar nyttjar sin rätt att rösta. Det vill vi i Moderater i Utlandet ändra på och gör därför en kraftsamling på detta. Vi finns också på facebook där vårt arbete kan följas.


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop