Christian Holm Barenfeld

(S)venska kyrkan spårar ur 🇮🇱🏳️‍🌈🇸🇪

(S)venska Kyrkan jobbar hårt på att minska medlemsantalet i kyrkan och positionera sig som en vänsterradikal rörelse. Förra veckan var biskopen Eva Brunne ute och tackade statsminister för hans ansvarstagande, när ministrar fick avgå på grund av att de inte gjort sitt jobb och regeringen granskas fortsatt för hanteringen i säkerhetskrisen. Självklart är ju biskopen engagerad sosse.

Nu är prästen Anna-Karin Hammar, som dessbättre inte blev biskop och förhoppningsvis inte blir det, ute och vevar och kritiserar Israels ambassad i Stockholm för så kallad ”pinkwashing” då de deltar i Stockholm Pride och står upp för HBTQ-personers rättigheter. Galet dumt! Samtidigt vurmar hon för Palestina. Där förtrycks bland andra HBTQ-personer, jämställdheten är inte heller ett paradnummer och inte heller demokratin. Självklart är även fru Hammar sosse.
Alla länder förtjänar kritik när de gör fel, så också Israel, men de är den enda fungerande demokratin i sin region och det förtjänar beröm. Att de står upp för HBTQ-personers rättigheter också.

Jag är medlem i Svenska Kyrkan och har många gånger funderat på att lämna den. Har dock tyckt att den ändå gör en del bra saker. Men med den partipolitisering och den framträdande socialismen i rörelsen blir frestelsen att lämna allt större. Motargumentet skulle vara att vara kvar och säkerställa att de vänsterradikalas position i kyrkan försvagas. Någonstans tar dock tålamodet slut.

Läs även klokt inlägg i Svenska Dagbladet: https://www.svd.se/ovardiga-pinkwash-anklagelser-mot-israel/i/senaste/om/ledare


Foton: Printscreens från Israels ambassadör Isaac Bachmans facebook.


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop