Christian Holm Barenfeld

🏳️‍🌈 Pride & allas lika värde 🏳️‍🌈

Bild: Fr v. Niclas Holm Barenfeld, Christian Holm Barenfeld, Anna Kinberg Batra & Sofia Arkelsten vid Sthlm Pride 2016.

I helgen avslutades den veckolånga festivalen Stockholm Pride. En festival som syftar till att lyfta allas rätt att vara sig själva och leva sitt liv som de önskar. Att lyfta HBTQ-frågorna, stå upp för dem och försvara dem och ta strid för rättigheterna här hemma och runt om i världen. Mänskliga rättigheter är nämligen inte nationella utan universella. De gäller alla överallt, men dessvärre kan vi se allt för många länder där förtrycket mot HBTQ-personer är stort och där utvecklingen går i fel riktning.

Moderaterna deltog självklart i Pride även detta år och inte minst pågår vårt försvar av dessa rättigheter året runt, dygnet runt. Själv deltog jag inte i år så bilden får bli från förra året. Pridefestivaler äger dock rum på många orter i landet och den  4-9 september är det dags för Värmland Pride.

Moderaterna i Växjös kommunalråd Oliver Rosengren skriver bra om Pride och dess betydelse. Mycket läsvärt!

Vänsterradikala tidskriften ETC har däremot överträffat sig själva i orimlighet och konspirationsteori och kritiserar Försvarsmaktens deltagande vid Pride. Inte för att de tycker att det är fel att delta, men med några heltokiga idéer om bakgrunden. I grunden tycker jag inte att artikeln är läsvärt, men ett bra och samtidigt skrämande exempel på en bisarr världsbild från den yttre vänstern.  

Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop