Christian Holm Barenfeld

Avgångskrav postat! 

Nu har jag postat begäran om extra sammanträde till riksdagen där jag yrkar på misstroendeförklaring mot infrastrukturministern, inrikesministern och försvarsminister. Detta gör vi då regeringen har dessvärre inte förmågan att hantera frågor om rikets säkerhet. Talmannen har krävt att 115 sådana ska inkomma skriftligt
Nu förväntar vi oss att statsministern meddelar att dessa tre ministrar avgår, vilket de alltså måste om en majoritet av riksdagens ledamöter så kräver.

Intressant är att det inte bara är Alliansen som vill se misstroende mot ministrar. Även Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna vill det. Det innebär att det endast är de två regeringspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, som inte vill rikta misstroende mot ministrar i regeringen.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop