Christian Holm Barenfeld

Om detta må (V)i berätta!


Idag fyller Vänsterpartiet 100 år. 100 år av stöd till diktaturer och förtryck. Det går att hitta många lik i garderoben när man pratar om partiets mörka historia där paritets och partiledarnas stöd till diktaturer och folkmord varit mer regel än undantag. Men liken i garderoben finns kvar och de blir fler:
Jonas Sjöstedt gick med i Kommunistisk Ungdom och VPK när partiet öppet hyllade och stöttade Sovjetunionen, DDR, Nordkorea och Kina.

Under mina år i riksdagen har jag debatterat situationen i Venezuela. Vänsterpartiet har helhjärtat stöttat regimen i landet, där förtrycket är omfattande, demokratin avskaffad och folket svälter. Riksdagsledamoten Ali Esbati är en av partiets Venezuelavänner, men han är tyvärr inte ensam. Många ledande vänsterpartister vurmar fortfarande för förtrycket även om partiledningen idag inte aktiv stöder Venezuelas ledning. 

Partiet har också stöttat den terrorklassade colombianska FARC-gerillan som genomfört terrordåd och begått andra grova brott mot mänskliga rättigheter.

Ali Esbati m fl har också stöttat den palestinska terrororganisationen PFLP.

1998 tog man officiellt ner porträtt av den sovjetiske diktatorn och massmördaren Lenin, även om uppgifter gör gällande att de satt kvar långt in på 2000-talet. 1998 var Jonas Sjöstedt Europaparlamentariker.

Partikanslietfastigheten på Kungsholmen är betald av diktaturpengar från Sovjetunionen.

Det moderna Vänsterpartiet är dessvärre inte så modernt. En stor del av dagens partitoppar engagerade sig när partiet fortsatte öppet stöttade och samarbetade med Stalin, Ceaușescu och Honecker. Även idag har de dock svårt hålla borta sitt stöd till dagens förtryckare. Det är samma kommunister här som där och i stor utsträckning samma kommunister nu som då. 

Om detta må vi berätta!

Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop