Christian Holm Barenfeld

Moskéfrågan!

Moske

Idag kom så beskedet. Socialdemokraterna i Karlstad säger ja till bygget av en moské på Rud i Karlstad. Moderaterna har sedan tidigare varit tydliga med att vi säger nej till byggnation på den platsen. I media refererar bland annat oppositionsrådet Linda Larsson (S) till religionsfriheten och grundlagsskyddade rättigheter. Jag vill vara tydlig, både jag och Moderaterna i Karlstad värnar såväl religionsfrihet som övriga grundlagsskyddade rättigheter. Att få, eller få köpa kommunal mark är dock inte en sådan rättighet. Vi vill att den kommunala marken främst ska användas till byggnation av bostäder nu och framgent samt byggnader som det uppstår behov av när man bygger bostäder, inte minst olika välfärdsverksamheter. Det är detta som det beslut kommunfullmäktige har att fatta handlar om.

Därtill tycker jag i ett kommande skede, oavsett om det är Karlstad kommun som ska fatta beslutet eller någon annan myndighet att vi bör hålla koll på, även i detta fall, hur bygget är tänkt att finansieras och vart pengarna kommer ifrån. Det har jag skrivit tidigare här på bloggen. Därtill oroas jag över det faktum att Islamiska Kulturföreningen beskrivs som salafistisk och inte  vill kommentera detta, ej heller ta avstånd från det och inte heller fördöma sådana uppfattningar. Det skrev jag om senast igår. Jag tycker att detta är oroande och då spelar det faktiskt ingen roll var man vill bygga en sådan verksamhet. Man får ha uppfattningar, men då får man vara beredd på att få mothugg. Jag tänker personligen fortsätta att diskutera dessa frågor och tar gärna debatten i frågan.


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop