Christian Holm Barenfeld

Salafist javisst?

Moske

Idag rapporterar P4 Radio Värmland om Islamiska Kulturföreningen i Karlstad och dess eventuella kopplingar till salafister och mera extrema islamistiska företrädare.

Bland annat refererar Radio Värmland till en föreläsning av en saudiutbildad salafist, ”Den exemplariska kvinnan”, som uppmanar muslimska kvinnor att lyda sina män utan att säga emot:

”Hon får inte gå ut utan hans tillåtelse, för han har den rollen att vara en ledare”, sägs det i föreläsningen som ligger på en salafistisk websida, samt att den första och främsta plikten för en kvinna är att hon värnar mannens sexuella rätt, eller rätten mannen har när han kallar henne till sin bädd”.

Sådana ställningstaganden är givetvis helt uppåt väggarna tokigt och helt oacceptabla. Givet de uppgifter jag har kunnat ta del av via media har Islamiska Kulturföreningens talesperson Rauf Ahmadi inte velat kommentera föreningens inriktning, vilket jag anser är synd. Jag både hoppas och förutsätter att Ahmadi kraftfullt tar avstånd från liknande tokigheter.

Jag har tidigare uttalat mig och skrivit om moskéfrågan i Karlstad. Vi moderater har sagt nej till bygglov med placering på den aktuella kommunala marken på Rud av en rad anledningar. Det har inte att göra med Islamiska Kulturföreningens uppfattningar. Däremot bör så väl finansiering och uppfattningar finnas med i diskussioner vid senare tillfälle. Det har dock inget att göra med bygglov eller eventuella placeringar.

Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop