Christian Holm Barenfeld

1:a maj, valfläsk, diktaturer och kommunism!

Röda fanor

Igår var det första maj och då är det varje plikttrogen socialdemokrats och politiker till vänster om dessas uppgift att marschera i förstamajtåg och lyssna på förstamajtal.

Det brukar röra sig om en rad löften som kostar pengar. Löften som de också gärna bryter och inte lever upp till. Men sedan 1890 har socialdemokrater protesterat runt om i landet, de allra flesta år emot sina egna socialdemokratiska regeringar, så också i år.

Ett intressant och bra löfte från statsminister Löfven i år var att regeringen vill återinföra de kömiljard som Alliansregeringen införde och som den nuvarande regeringen valde att avskaffa. Att Löfven tar Alliansens politik är bra för Sverige.

I övrigt har jag personligen lite svårt att se charmen i vajande röda fanor likväl som socialistiska kampsånger. I många delar av världen förtrycks fortsatt miljarder människor i socialismens och kommunismens namn, under röda fanor och till tonerna av samma kampsånger. Jag är övertygad om de svenska Socialdemokraterna inte vill stödja detta förtryck.

Även vissa rasister och nassar tog chansen och ge sig ut på gator och torg lite här och där i landet och skrika ut sina budskap. Dessbättre fanns stor upprördhet över detta. Antidemokratiska krafter ska alltid möta motstånd.

Däremot blir man ju både upprörd, förbannad och nästintill äcklad av att se hur vänsterpartister, partiet sitter ju som bekant i riksdagen, agerar stöd till regeringen och klarar inte av att hålla rent framför sin dörr och ta avstånd från kommunism, förtryck och diktatur. På bilden nedan ser vi flaggor från diktaturens Kuba, en banderoll med texten ”Venezuela är inget hot, Venezuela är ett hopp!”. I decennier har den socialistiska revolutionen pågått i Venezuela. Demokratin har krympt, media friheten minskat, oppositionen förtrycks och fattigdomen breder ut sig. I detta nu dör folk i Venezuela av såväl den förtryckande regimens våld och brott mot mänskliga rättigheter som till följd av den socialistiska politiken som gjort världens mest oljerika land utfattigt. Folk svälter av matbrist, elen ransoneras och är avstängd stora delar av dagarna, inflationen rusar, medicin saknas  och folk dör som flugor på sjukhusen på avsaknad av de flesta nödvändiga förnödenheterna. Så skulle det inte behöva vara. Det beror inte på finanskris, det beror inte på omvärlden, det beror på en förtryckande socialistisk regim som haft ett långvarigt stöd från bland andra det svenska Vänsterpartiet. Den senaste tiden har även vissa ledande företrädare för Vänsterpartiet släppt sitt stöd för denna hemska regim. Dessvärre har fortsatt många vänsterpartistiska företrädare svårt att dölja sin beundran över denna förtryckande regim. Det borde vara ett krav att Vänsterpartiet gör upp med sitt förflutna, tar avstånd från diktaturer som Kuba och Venezuela, men också rensar rent i sitt parti och tar avstånd från de företrädare som aktivt stödjer förtryckare. Även dessa antidemokrater bör möta motstånd, så också på första maj.

Jag har själv vid ett flertal tillfällen varit på plats i förtryckets Venezuela, träffat journalister och oppositionella och sett misären i landet. Jag har vänner som förtrycks, torteras och fängslas med jämna mellanrum. Inte för att de gör något fel, utan för att de står upp för sin rätt och står upp emot den förtryckande regimen. Inom kort kommer jag också återigen diskutera frågan om förtryckets Venezuela och vad Sveriges regering och utrikesminister Margot Wallström gör för att stödja demokratiska krafter och för att sätta press på regimen i landet.

SSU och dess ordförande Philip Botström vill, enligt uttalande igår, förbjuda nazister att demonstrera. I ett land med yttrandefrihet är inte detta helt okomplicerat. Att dessutom förespråka demonstrationsförbud för en odemokratisk och förtryckande ideologi (nazismen) samtidigt som man inte säger något om en annan förtryckande ideologi (kommunismen), blir både inkonsekvent och fel. Däremot bör såväl nazister som kommunister möta motstånd och folkets förakt.

Venezuelakommunister

 

 

Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop