Christian Holm Barenfeld

Nu ska tjänstemannaansvaret återinföras!

Inte så ofta man som riksdagsledamot får sina motioner bifallna. Idag kommer dock riksdagen rösta för ett utvidgat och modernt tjänstemannaansvar där jag och många av mina moderata kollegor kommer att få våra motioner som vi skrivit om detta bifallna. Ett bra och glädjande beslut!

Läs min motion:
https://data.riksdagen.se/…/4A849F40-0C37-4905-AE37-AB50507…

Läs ärendet som handlar om att
– Riksdagen ställer sig bakom det som utskottet anför om ett modernare och tydligare tjänstemannaansvar genom ett utvidgat straffansvar för tjänstefel och tillkännager detta för regeringen.
https://data.riksdagen.se/…/54350076-9FE6-4BBB-81D0-D31ED89…

Förra veckan röstade ju socialutskottet också för min och andra moderaters motioner kring gårdsförsäljningen av öl och vin och den beslutar vi om i riksdagens kammare nästa vecka. Två bifallna motioner på två veckor för egen del. Nu kör vi! 🙂

Riksdags-JA till gårdsförsälning

Igår fattade riksdagens socialutskott ett historiskt beslut kring gårdsförsäljning. Det innebär att öl- och vinproducenter, om regeringen följer riksdagens beslut, kommer ges möjlighet att sälja öl och vin. Exempelvis gäller det alla de små mikrobryggerier som nu växer fram bland annat här i Värmland. Jag och flera av mina kollegor har drivit denna fråga och har motionerat om detta i riksdagen vid flera tillfällen. P4 Radio Värmland rapporterar om detta!

Osanningar och rena lögner från S och LO.

Det märks att det börjar närma sig val och uppenbarligen är Socialdemokraterna såväl som deras viktiga finansiär och fackliga gren LO desperata. Från Moderaternas sida har vi efterlyst bra politiska samtal där vi presenterar våra lösningar på dagens samhällsproblem. Det kommer alltid bli, och ska vara, diskussioner och ibland hårda debatter mellan politiska partier, men det är rimligt att kräva en grundläggande nivå och att det man säger har bäring på fakta och sanning. Där har Socialdemokraterna och LO de senaste veckorna dessvärre visat på motsatsen.

Utrikesminister Margot Wallström skriver i en tarvlig debattartikel, som inte på något sätt borde anstå en minister, på ett anklagande sätt och kräver besked av kring regeringsfrågan av Ulf Kristersson (M). Ulf Kristersson har vid flera tillfällen varit mycket tydlig i de frågor Wallström tar upp. Då jag är övertygad om att Wallström är förmögen att ta till sig dessa budskap får jag helt enkelt anta att det var ett taffligt försök att med felaktig information diskreditera politiska motståndare.

Strax för det att Margot Wallström skrev sin artikel hade hennes ministerkollega, försvarsminister Peter Hultqvist, skrivit en lika osaklig artikel där han helt bortser från fakta i frågan och går rakt emot det Moderaterna har föreslagit, vilket vi berättat om både före och efter artikeln och som vi gärna berättar om. Vårt mål är nämligen att prata om Moderaternas politik och hur vi vill lösa samhällsproblem. Socialdemokraterna och LO verkar också, i det närmaste besatta av att vilja prata om Moderaternas politik. Dessvärre utan koppling till verkligheten och våra riktiga förslag.

Här om dagen presenterade det socialdemokratiska fackförbundet LO valrörelsens lågvattenmärke så här långt. Det var en lögnaktig och direkt felaktig film som de lagt ut på youtube. Med de multimiljonbelopp som LO spenderar på Socialdemokraterna i valet, av sina medlemmars hårt inarbetade medlemspengar hade man hoppats att åtminstone sanningshalten skulle vara rimlig. Dessvärre förefaller denna förhoppning vara för mycket.

Är man medlem i LO och inte vill vara med och vare sig finansiera en Socialdemokratisk valseger eller en osaklig och smutsig valrörelse så är min uppmaning att man omgående begär utträde ur LO.

På tur till grannlandet

Bild: Norges statsminister Erna Solberg talar på Høyres landsmøte.

Befinner mig för närvarande i Oslo på landsmöte (partistämma) för Moderaternas norska systerparti Høyre. Landsmötet inleddes igår med tal av partiledaren och statsministern Erna Solberg. Det är intressant att följa diskussionerna och debatterna här och likheten mellan Høyre och Moderaterna är stor. För mig som värmländsk riksdagsledamot är det extra givande och bra att vara på plats. Norge och Osloregionen är ju så viktigt för Värmland, för våra jobb och för våra företag.

Att vara på plats här ger ju därtill mycket bra möjligheter till möten och nätverkande. Att prata med kollegor i det norska Stortinget och med ministrarna här om frågor som är viktiga för Värmland och Sverige och vad vi kan göra för att förbättra det som idag kanske inte fungerar så bra som vi vill är så klart i fokus. Att prata om hur vi kan förbättra kommunikationerna med de som är ansvariga för det. Vi behöver bättre vägar och snabbare tåg mellan Värmland och Oslo. Vi behöver också stärka upp det rättsliga samarbetet så att brottslig verksamhet som sker över den svensk-norska gränsen bättre kan bekämpas. Samarbete på sjukvårdsområdet där vi inte minst skulle kunna sälja mer sjukvårdstjänster från Värmland till Norge. För egen del som ledamot i riksdagens arbetsmarknadsutskott blir det också mycket diskussioner om frågor kring just arbetsmarknad, företagande och integration.

Bild: Christian Holm Barenfeld, Erna Solberg, Anders Edholm, Elisabeth Bauer.

Ett år sedan terrorattacken!

Nu klockan 14.53 är det exakt ett år sedan den vidriga terrordådet i Stockholm där en ensam radikaliserad galning med lastbil körde in på Drottninggatan i Stockholm och mejade ned folk och skadade och mördade människor besinningslöst. Hela Sverige stannade upp, jag tror att de flesta av oss vet vart vi befann oss och vad vi gjorde just den tidpunkten. Mitt i allt kaos, i den enorma tragedin så kunde vi samtidigt se att folk hjälpte varandra, ställde upp för varandra och vi bestämde oss i det närmaste mangrant att terrorn inte skulle få ta vårt öppna samhälle ifrån oss.

Terroristen sitter nu i fängelse och rättegång pågår och dom är tänkt att meddelas innan midsommar. Låt oss hoppas att straffet blir långt och att vi slipper se denna person i frihet framgent. Vi får inte heller vara naiva och göra allt vi kan för att säkerställa att det inte sker igen.

Idag går tankarna så klart främst till offren och deras nära och kära. Samtidigt tänker jag på den fina uppslutning för att stå upp i mot ondskan och för att ta ställning för vårt öppna samhälle. Bilderna tog jag ett par dagar efter attacken och blomhaven får vara en symbol över den breda uppslutningen mot terrorn!

 

 

Tre år sedan Boris Nemtsov mördades.

Bild: Besök hos Boris Nemtsov i Moskva där jag deltog hösten 2012 tillsammans med en grupp kollegor från olika delar av världen.

Idag är det tre år sedan den ryske oppositionspolitikern och Putinkritikern Boris Nemtsov avrättades i centrala Moskva utanför Kreml.

Ryssland förlorade därigenom en viktig kraft för frihet och demokrati.

Jag hade förmånen att träffa, prata och diskutera rysk politik med Boris Nemtsov vid många tillfällen. Att fortsätta arbeta för frihet och demokrati och att stödja frihetsförsvarare i Ryssland är det bästa sättet att hedra Boris Nemtsovs minne och göra skillnad för förtyckta ryssar och stabilitet i vårt närområde.

Det finns de som anser att vi inte ska vara så kritiska mot Ryssland som dagligen kränker mänskliga rättigheter och förtycker och oppositionella, journalister, hbtq-personer och oliktänkande av olika former. Den tidigare s-ministern och evige diktaturkramaren Pierre Schori är en av dem.

Friheten måste försvaras varje dag och Putinregimen och annat förtryck bekämpas. Att tystna i kritiken vore att svika alla de som kämpar för frihet, demokrati och sina rättigheter i Ryssland.

#nemtsov #borisnemtsov #freedom #democracy #russia #stopputin

Utvisa inte arbetskraften.

Återigen kan vi i tidningar läsa om utvisningen av en person som arbetar, betalar skatt och utvecklar vårt land. Denna gången handlar det om start-up entreprenörern Hussein Ismail i Lund. Det är orimligt att vi utvisar personer som bor och arbetar i Sverige på grund av mindre missar eller andra mindre detaljer. Alliansen har krävt förändringar i lagstiftningen och har i riksdagens drivit igenom ett så kallat tillkännagivande till regeringen där vi kräver att regeringen agerar och agerar snabbare. Dessvärre är regeringen senfärdig i hanteringen och därmed kvarstår problemen och vi kommer dessvärre kunna fortsätta läsa om dessa olyckliga utvisningar. Arbetslinjen bör vara grunden också i vår migrationspolitik. Vi har inte råd vare sig moraliskt eller ekonomiskt att utvisa eftertraktad arbetskraft från Sverige!

Sparkas från polisen – belönas med MSB

Foto: Janerik Henriksson/TT

Besked att Dan Eliasson får gå som rikspolischef var glädjande. Det är något vi moderater krävt länge. Att han belönas med att bli generaldirektör för den viktiga myndigheten MSB oroar dock, inte minst för Värmland och Karlstad där huvuddelen av myndighetens verksamhet finns. Hade mer hoppats på en tjänst för honom på den Sveavägen 68, det socialdemokratiska partihögkvarteret.

(V)idrigt Vänsterpartiet!

De vidriga ränderna tycks aldrig kunna lämna Vänsterpartiet. Ung Vänsters förbundsordförande och Vänsterpartiet Storstockholms tidigare ordförande visar på såväl smaklöshet som avskyvärda åsikter i sina kommentarer. Vänsterpartiet och partiledaren Jonas Sjöstedt vill inte kommentera.

Nej, men fördöma och ta avstånd vore väl det minsta man kunde förvänta sig av en partiledare med medlemmar som uttrycker sig på detta vis. Det tydliggör än en gång att regeringens stödparti, Vänsterpartiet, inte är ett parti som andra och ett parti som bör hållas ifrån makt och inflytande.

Ingvar Kamprad har avlidit!

Foto 📸: Lotte Fernvall, Aftonbladet

Ingvar Kamprad har avlidit. Han var en av Sveriges i särklass mest framgångsrika företagare, superentreprenören som skapat hundratusentals arbetstillfällen och möblerat människors hem världen över. Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd (IKEA) har satt Sverige på kartan och skrivit in sig själv i historien.

Även här i Värmland har vi ju sedan ett antal år ett stort IKEA-varuhus. Detta invigdes av Ingvar Kamprads hustru Margaretha Kamprad. En Värmlandstös, född och uppvuxen i Karlstad, som tyvärr gick bort för några år sedan.

Ingen svensk och inget företag är så förknippat med Sverige som Ingvar Kamprad och IKEA. För visst är det så att vart man än rör sig i världen så förknippar i stort sett alla Sverige med just IKEA. Vila i frid Ingvar Kamprad! 💙🇸🇪

 

Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop