Carin Coach
Etikett. #passion

Rosors ljus i kolmörkret… Fokus bortom

Rosorna i ”positive energy-corner”

Hej därute i blåst, regn och nermörkret! 

Tidigt i morse la jag ögonen på rosorna – ”Välkommen hem rosorna”, som jag vårdar som vore de späda, vilket i rosors värld betyder ”stå kallt på natten”.

Instagram la jag upp ett foto och viskade om poesi. VA? Du kanske undrar: Vad har poesi med arbete, ekonomi och effektivitet att göra?
Tja, det kan man undra – och backar vi en smula så brukar vi få syn på större sammanhang som t ex vikten av känsla, närvaro och balans när vi står inför viktiga beslut.

Poesins ”väsen” kan visa sig på olika vis, i en bild, i en låt, i en blick kanske. Poesin, fiolosofin, konsten, balett, opera, teater … allt det där hjälper oss att känna, se och uppleva lite starkare för varje gång. Det är väl inte för inte som vi har så stort utbud av avancerade konstnärer i landskapet Värmland.

Min association över vad jag såg i rosorna där i morgonljuset när snön var på väg att rinna bort utanför fönstret:

En snövit stig – rådjursklivande ben, försiktigt lyfter steget fram över dagens tre steps, morgon – middag – kväll – som vore rosorna vita snödrivor av marcipan att nästan sväva fram över med kärlekens röda staket runt dagen.

Går det att se det jag såg? Önskar dig en riktigt mysig höstkväll i slutet av november 2017.

/Carin Coach

Cirkelns spiral…

Hej i kvällningen!

Jag var på vippen att skriva att cirkeln är på väg att sluta sig, men icke! Här rör den sig förbi stoppet, som annars gör att det bara går runt, runt. Tänk i stället 3D alltså att cirkeln fortsätter och går att dra ut som värsta DNA-spiralen.

Ja- ha, tror hon att hon är Einstien eller nå´t så här på fredagskvällen!? Närrå, verkligen inte – det är bara så kul att vara tillbaka och blogga igen i satsningen: #Blogg100

blogg100-logotype

Det var nämligen så mitt bloggande här på NWT-sidan startade. Jag fick tips av en kompis – har du hört talas om Blogg100? Va? Nä-e va e´de´?

Jo, man ska blogga hundra dar i rad – that´s it! Det är en rolig grej för att se om man ska orka.

För min del innebar det att jag fortsatte här varje dag i ett par år… ända till min dator började krångla så till den milda grad att…

Nu har jag ny laptop och Fredrik Wass – The one and only – med sin bisonblog har kört igång Blogg100 igen.
Det är 6:e året i rad och världspolitiken gör det mer angeläget än någonsin att röster får förbli fria och outspoken!

Klicka på länken till Fredriks blogg, så får du mer bakgrund som en direktimport från hans tangenter.

/Carin Coach

Time to think – Nancy Klein gästade Sverige

IMG_2087

Nancy Klein (mitten) får blommor som tack för workshop i Stockholm, sept 2016. Lena Gustafsson, ordf. i ICF Sverige och undertecknad njuter av kvällens frukter.

I mitten står Nancy Klein, författare till boken TIME TO THINK

Nancy says: ”

THINKING ENVIRONMENT®

The most valuable thing we can offer each other is
the framework in which to think for ourselves /…/Den faktor som har störst inverkan på hur väl vi tänker är hur vi behandlas av andra medan vi tänker.

När jag läste den sista meningen så förstod jag – den här kvällen är ett MÅSTE!

För en månad sedan hade jag förmånen att delta i workshop och fortbildning med denna Lady, Nancy Klein. Det var ICF Sveriges Stockholmsregion som lyckats med bragden att få Nancy som föreläsare/workshopledare denna ljumma kväll avsedd för medlemmar i ICF Sverige, (Internationella Coach Federation, Sweden).

Innehållet i de kvällstimmarna ligger inbäddade i min kropp i hela mitt system för tid och evighet. Nancy gav oss så enormt mycket av sedimenterad visdom och jag kan höra hennes röst när jag vill. Det känns som jag skulle kunna sitta här och blogga forever – den känslan. Samma känsla som bilderna på Nancys webb ger. Klicka in om du inte redan gjort det. Evighetskänslan, frågorna, det vi vet, det vi anar, söker efter, finner, lär oss av…

När jag är på kurs, ska lära mig något nytt så har jag oftast penna och papper till hands. Den här gången så tänkte jag – nä, nu ska jag bara låta allt få sjunka in – och det var underbart.

Samtidigt så upptäckte jag att: Ahhh, så skönt att Susanne Dellhammar, som varit med och arrangerat träffen, antecknade för att skriva en artikel för Redaktionsrådet som nu publicerats på My News Desk. När jag läser Susannes artikel så väcks flera parallella nyheter till liv – simultant. Lärandet fördjupas.

Klicka på Susannes artikel här och du får chansen att se hur den här kvällen öppnade flödet för tankar och nya möjligheter varje dag. Nancys bok TIME TO THINK (1/3) kommer troligen att översättas till svenska, om allt går i lås.

Som sagt jag skulle kunna sitta här och skriva både länge och väl för att stiga in under orden, tankarna och visdomen som kom på besök en sensomrig kväll i Stockholm… Nu har jag hela livet på mig att omsätta, fortsätta, fördjupa, upptäcka och tänka nytt…

/Carin Coach

 

Sommar, Sommar, Sommar… och lilla skarven

Hej där ute i Sommar – Sverige!

Idag, 9 juni, får vi veta vilka som finns bakom mikrofonerna på Sveriges Radio och levererar den sommar-tradition som Tage Danielsson startade 1959, snart 60 år sedan! Hur gör du i sommar?

IMG_2089[1]

Lavendel utanför Sveriges TV & Radiohus, i Stockholm.

(mer…)

Strålande!

I morse, vid gröten fick jag en idé!

Hur många idéer får du om dagen, i veckan?

Har jag tid med min idé nu, tror du?  Svaret är nej. Kommer det att stoppa mig? Svaret är nej. Har idén funnits där förut och liksom ”knackat på”? Svaret är ja. Är den mogen att plocka fram i ljuset? Svaret är nej. Så vill du veta mer tipsar jag dig om att hänga på mig och hålla utkik. Det kan ta tid och tålamod sägs vara en dygd.

image

Frågor och svar i ”Fråga Coachen-spalten” i  NWT´s näringslivsbilaga Arbete o Ekonomi 25 maj 2016.

(mer…)

Äntligen! Vi ses på torsdag!

Hej därute! Visst ses vi på torsdag 28/1 på Företagssalongen. Klockan 11 slår ELITE Stadshotellet i Karlstad upp portarna till denna populära samlingsplats för Näringslivet i Värmland. Fri entré, god lunch kan köpas… klicka på länken för mer detaljer. Generösa lunchtider – salongen stänger 16:00.

Välkommen kl 14:30 – 14:50 till rum Esaias Tegnér, där föreläser jag om Positiv energi och hållbarhet. Då får jag äntligen chans att berätta om syftet med den där rosa pennan som smeker min kind. Nyckelordet börjar på K. Du kommer att få en energiboost och vardagstips. Reservera din plats genom att mejla, carincoach@gmail.com Välkommen! /Carin Coach  Ps. Har inte bestämt vilken dress det blir på torsdag… det visar sig 😉

024

Här står jag i min Plusklänning, den har samma mönster som bok nr 2/3 i min Coachtrilogi. Boken är ”hyfsat positiv”, he he – och heter helt enkelt: PLUSPOLEN.

Nyårsafton och tonartshöjning!

IMG_0437[1]

Kära Du som läser här just nu! I dagens blogginlägg ska du få uppleva en tonartshöjning! 😀 What? Du kanske undrar – häng i, jag berättar strax. Först några ord om de vita orchidée-blommorna som får representera dagar, veckor, möten, stunder som gått – eller kanske som komma skall i ditt liv.

Idag är det Nyårsafton! Tänk om alla dagar vore som Nyårsafton – hur skulle din vardag se ut då?

Nu kommer ”tonartshöjningen” – du vet den där halvtonen upp i populära låtar som får hela härligheten att lyfta – ett steg till!

  • Vilka konkreta mål sätter du för ditt nya år, 2016?
  • Hur ska du göra för att nå dem?
  • Hur vet du att du nått dit du vill? Alltså, hur känner du dig när du är framme vid målet – vilket resultat ser du och hur har du mått under resans gång?

GOTT NYTT ÅR! Har redan börjat småfira här…

Ps. Själv är jag lätt festklädd – älskar fest och #glamour. Nu är det den lilla svarta tyllkjolen och ikväll blir det långkjol med paljetter och stora boan på!

/Carin Coach 🙂

Vad gör du nästa lördag?

unnamed

Foto: Anders Hanson, NWT. Bilden tagen i NWT-huset vackra miljö.

Hej i lördagskvällen!

Om jag vore i dina kläder så skulle jag satsa på att besöka Säffle nästa lördag. Det är Bokmässa på biblioteket och trevligare möten får man leta efter. Det är något såå speciellt med stämningen här – den ska upplevas inifrån. Jag har sagt det förut och jag säger det igen.

Här fäller jag ut kjolen på min klänning, som i sig är en hel historia. Den är beskriven i min tredje bok som heter Kommande natt… Kanske tar jag på mig klänningen i år igen – na-aa vet inte? Det får vi se på lördag. Hoppas vi ses! Jag tar med mig alla tre böckerna och mina brickor som finns i samma mönster. Du vet på mässor är det oftast kalaserbjudanden!

Klicka på länken till Säffle Bokmässa Biblioteket kl 10:00 – 16:00 Välkomna!
Säger jag, en av utställarna på entréplan.

/Carin Coach 🙂

Ps. Klicka på mitt namn om du vill läsa mer om mina tre böcker i Coachtrilogin, med förord av ingen mindre än Säfflebördiga och helt underbara, Tina Thörner!

 

Sida vid Sida – Gott och Ont… Vi kan påverka, vi kan göra positiv skillnad!

Hej därute! Den här hösten har livets villkor krupit närmre och påverkat många av oss, kanske på ett nytt sätt. Vem vet hur det humana i oss fungerat genom tiderna, krigen, folkvandringarna. Jag ska fråga en person som kanske kan svara – Är vi mer humana nu än tidigare? Kommer vi att bli mer humana i framtiden?
Om du visste hur ofta jag hejdar mig, vill skriva långt och mycket. Sitter och tänker, stannar av för det blir så långt. Jag har redan skrivit tre böcker (Coachtrilogin) – som handlar om hur vi var och en ska kunna bidra till en bättre värld genom att helt enkelt starta mitt i – arbeta med oss själva, den lilla krets som vi någorlunda kan omfatta och på riktigt utveckla- göra det bra för, göra det bättre för – varmt, gott, tryggt, fint och roligt. Hålla oss friska – hjälpas åt, så gott vi kan. Bära livet tillsammans och hitta våra enskilda talanger – blomma genom dem, peppa varandra och glädjas. Det låter kanske som jag är ”Karlsson på Taket” eller någon annan av Astrid Lindgrens sagofigurer och som vanligt har du troligen helt rätt i det du tänker. Du hittar ett penseldrag av Astrids inställning till livet i det jag gör – i det jag vill agera och förmedla.
Under vecka 40 kommer jag stolt att KÖRA FÖR LIVET! BMW och Autowåx i Karlstad har olika ambassadörer som lyfter fram samarbetet med Barncancerfonden. Spana in deras sköna närvaro på Facebook!
Snälla du! Gör mig någon av dessa tre tjänster:
  1. Klicka in och se hur mycket pengar som samlats in via provkörningar.
  2. Provkör en bil vid Autowåx i Karlstad.
  3. När du bokar din provkörning så får du en extra bonus om du uppger #carincoach

Den extra bonusen är en överraskning för gänget på BMW och för att markera sirligheten gör jag den kursiv:

Personligen vill jag hjälpa till – en naturlig del av mitt yrke som professionell coach, där du via mig hittar dina egna tekniker för att nå dina mål. Hösten 2015 har påverkat mig och mitt företag och jag vill bidra på olika sätt: När du bokar en provkörning hos Autowåx Bil och bokar en privat coaching hos mig (fram till 15 nov.) så går 100 kr, av intäkterna, till Barncancerfonden. Ange mitt namn #carincoach vid din anmälan så kontaktar jag dig. 

Här är BMW´s text och information om kampanjen

”KÖR FÖR LIVET.

Barn. Cancer. Två ord som det gör ont att tänka sig i samma mening. Idag överlever åtta av tio drabbade barn, med eller utan komplikationer. Men det räcker inte. Alla ska ha en chans att komma tillbaka till livet.

Det finns många sätt att hjälpa. Ett av dem är att provköra en BMW – fram till och med 15 november skänker vi 100 kr till Barncancerfonden för varje provkörning. Du ger av din tid, vi skänker pengarna.”

/Carin Coach 😀

Om du visste hur glad jag blir om du tar alla tre stegen och jag lovar, jag ska framföra det till min VD!

Vad ska barnen säga om oss? Vi som gick före

Hej i septemberdagen! Är du som jag, storögd inför att vi snart befinner oss i oktober månad. Det är som om allt kommer snabbare, eller? Hörde siffran 60 miljoner människor på flykt och allt sker samtidigt. Hur ska vi kunna förstå och omfatta allt det här- vi små människobarn? Det här rör sig ständigt i min skalle och det finns nertecknat i Coachtrilogin.

Snart packar jag väskan och tar tåget till Bokmässan i Göteborg. Undrar vilken klänning jag ska välja i år?
Det brukar vara varmt på Bokmässan och massor med folk. Vi kanske ses där nere! Vulkans monter B 03:59 (fre&lör)

Här är en bild från i fjol och klänningen hänger fortfarande med – oj, vad jag mumsar och äter!

_MG_7821

Foto: Felicia Flodin Bok&Bibliotek 2014. Min tredje bok i Coachtrilogin: Kommande natt…

Jag tar med mig ett gäng böcker ner till mässan. Den tredje boken handlar om vad vi gör idag som påverkar de som kommer efter oss. Vad ska barn och barnbarn säga om oss? Vi som gick före. Hur vill vi att de ska tala om oss – vi som gick före? Vilka spår vill vi lämna efter oss – vilket arv?

”Det är ingen ”lek” att läsa mina böcker, det vrider till och det är precis vad som behövs om vi ska utvecklas. Ps. Min webb restaureras och därför når du mig via min Facebooksida den närmaste tiden.

/Carin Coach 🙂

Senaste inläggen.
Desktop