#nyhet | Carin Coach | bloggar.nwt.se
Carin Coach
Etikett. #nyhet

Cirkelns spiral…

Hej i kvällningen!

Jag var på vippen att skriva att cirkeln är på väg att sluta sig, men icke! Här rör den sig förbi stoppet, som annars gör att det bara går runt, runt. Tänk i stället 3D alltså att cirkeln fortsätter och går att dra ut som värsta DNA-spiralen.

Ja- ha, tror hon att hon är Einstien eller nå´t så här på fredagskvällen!? Närrå, verkligen inte – det är bara så kul att vara tillbaka och blogga igen i satsningen: #Blogg100

blogg100-logotype

Det var nämligen så mitt bloggande här på NWT-sidan startade. Jag fick tips av en kompis – har du hört talas om Blogg100? Va? Nä-e va e´de´?

Jo, man ska blogga hundra dar i rad – that´s it! Det är en rolig grej för att se om man ska orka.

För min del innebar det att jag fortsatte här varje dag i ett par år… ända till min dator började krångla så till den milda grad att…

Nu har jag ny laptop och Fredrik Wass – The one and only – med sin bisonblog har kört igång Blogg100 igen.
Det är 6:e året i rad och världspolitiken gör det mer angeläget än någonsin att röster får förbli fria och outspoken!

Klicka på länken till Fredriks blogg, så får du mer bakgrund som en direktimport från hans tangenter.

/Carin Coach

Ny forskning om coaching… vad säger den?

Hej och hoppla – redan kväll!                                                                       13166060_1031434833607681_8074801579922473019_n
Internationella coachveckan pågår och här i bloggen lägger jag upp länkar till de artiklar som vi i Redaktionsrådet för ICF Sweden dagligen publicerar på Mynewsdesk.

Idag är det Jenny som skriver och berättar om nya rön, färsk forskning. Klicka, läs och dela gärna!

Tips! Gå in på Mynewsdesk och börja följa oss där. Då får du en artikel/dag just den här veckan (20) i din inkorg på mejlen. Aktuell information – du slipper leta runt.

När du väl klickat på länken så ser du både Jennys, Susannes och Lenas artiklar. Håll utik, det kommer flera artiklar”

Uppe till höger (när du är inne på Mynewsdesk) ligger en röd liten fyrkant och inuti den är det ett vitt litet n. Klicka på texten intill där, så kan du börja följa ICF Sverige och få matnyttiga tips och nyheter inom en modern bransch i växande. Vem vet, kanske har du redan en bild, en erfarenhet en känsla av vad coaching är för något, vilken nytta den gör, eller så… Det finns så oändligt mycket att upptäcka!

Den här veckan har jag två rikgtigt ”feta” erbjudanden som ligger ute. Kul och spännande att se vad det blir och du …

Ha en fin kväll!

/Carin Coach

#blogg100 #icfsverige #icw2016

Länken till Jennys artikel i sin fulla längd: http://www.mynewsdesk.com/se/icf-international-coach-federation/news/coaching-kan-bidra-signifikant-till-ledares-utveckling-163179

Länk till ICF Sverige: http://icfsverige.se/

När det lyfter! ”Arbetslivets egen tonartshöjning!”

Hej i fredagseftermiddagen! Hoppas du har haft en fin vecka – intressant och lärorik.

  • Vad har påverkat dig den här veckan?
  • Vad har du påverkat den här veckan?
  • Vilka val har du gjort?

Rikedomen i vad vi kan göra är sagolik och ibland svår att fatta. Tänk att det finns så mycket att göra med ökad medvetenhet, kunskap och kompetens. Tänk så mycket pengar och energi som kan sparas.

Idag blir det kort blogginlägg – så du har tid att klicka här. Här öppnar sig en nivå som ger den där sköna känslan av, ”att det lyfter”, som en ”arbetslivets egen tonartshöjning”! Klicka, läs och börja följa oss på Mynewsdesk. Det kommer snart mera av riktigt matnyttig karaktär, särskilt för dig som är yrkesverksam eller föreningsengagerad.

Du kommer att få veta mer om ICF-coaching, konkreta tips, information och färsk information som gäller utveckling inom en rad områden. Den minsta gemensamma nämnaren är att det är utveckling som gäller där människor finns, arbetar och är verksamma. Detta vill du inte missa!

Gå in och börja följa kanalen här!

/Carin Coach 🙂 Ps. Glad Valborg, förresten, om vi inte hörs före dess!

#Blogg100

IMG_6298.JPG

Glad Valborg – foto från våren 2015. Vips så har ett år gått igen!#carincoach

 

Nyfiken på…

Hej i februarikvällen! Hej vad dagarna går fort – eller hur är det för dig? Jag undrar vad du är nyfiken på, och eftersom mitt yrke är professionell coaching så är det just det som jag syftar på:

Vad är du nyfiken på inom professionell coaching?

Min tanke är att samla in så mycket information jag hinner och kan, på relativt kort tid, och så startar jag en serie här i min NWT- blogg. Jag vill veta vad du undrar över – det kan vara vad som helst. Mejla mig eller skriv i kommentarsfältet.

Jag har mycket att göra och du kommer att få underhandsinformation om vad som är på gång i bloggserien. Tänkte få chansen att dela med mig av matnyttiga exempel, roligheter, små energikickar, lite smått och gott helt enkelt!

IMG_9067.JPG

Ahh, valde en bild som höjer min energi rejält! Ahh!

Tack för din input – Vad är du nyfiken på?

/Carin Coach

 

Öppet Hus på lördag – Var då?

Hej Fining! Ska det bli fest!? Jajja mensan, det är ÖPPET HUS på gymmet i Åmål lördag 9 maj!

ETAGE 5, Träningscenter, Säfflehälsan och undertecknad har börjat samarbeta. Helt nyligen etablerade sig Säfflehälsan i lokalerna (i det ”gamla gymmet” i Åmål) på Strandgatan 5, gamla Bryggeriet. Det ligger nära Strandcafét nere vid Vänern med en utsikt som är oemotståndlig!
Just den här dagen kommer det att vimla av cyklar – det är Cykelns dag i Åmål och gymmet är öppet!

I ett av rummen erbjuder jag kostnadsfri coaching i halvtimmas pass med start kl 10:00 – 13:30. Först till kvarn! Boka din tid genom att maila mig och du garanteras plats. Annars är det drop in som gäller. Ta chansen!

ETAGE 5 och Säfflehälsan är som en vitamininjektion från början till slut. Jag kommer att blogga mer om dessa två anläggningar, då det där med hälsa, skönhet, välbefinnande ligger mig så varmt om hjärtat. Håll utkik!

Nu ska jag leta upp ett foto så att du känner igen min beachflagga på parkeringen utanför, bland alla cyklar som jag gissar kommer att finnas där!

_MG_1333

VÄLKOMNA! Ps – Boka din plats! Ta chansen nu och testa kostnadsfri coaching!

/Carin Coach 😀

#blogg100 #lovelife #livelife

Kassaskåp!

Hej fining ! Medveten kommunikation är nyckeln till framgångsrika arbetsplatser! Det spelar ingen roll om det är företag, myndigheter eller organisationer.

Där det finns människor finns det relationer och kommunikation De allra, allra flesta bryr sig om, tänker på och talar med och om varandra. Här dyker mitt älsklingsord upp:HUR? Det är hur vi tänker, talar och kanske drömmer om varandra – som kan göra stor skillnad i våra liv.

När vi missförstår varandra så tar det onödig energi från oss Hon eller han kanske inte menade så och hur ska skitprat bakom ryggen någonsin kunna hjälpa!?

Professionell coaching är som koden eller nyckeln till det där kassaskåpet – där trygg framtid och framgång ligger och glittrar

Det här blogginlägget syftar på den där bion som vi såg häromdagen. Har du gissat vilken?

(null)

Kul med citat i papperstidningen!

/Carin Coach (mer…)

Rädda liv! Gullers utmärkelse…

Hej Sköning! Hur är läget? Bra hoppas jag. Dagern här hos mig är som doppad i tenn – grå och blank, som en evig Vikingafilm, he he.

Jag vet en Viking – en härlig kille, han heter Hans och är min far. Jag är döpt efter honom och heter Hansdotter, det är jag stolt över. I förra veckan besökte jag far, på väg till Stockholm. Vi kom att tala om rökning – de ungas rökning. Vet inte hur vi halkade in på ämnet – jo, det var när jag visade min senaste Coachbok, berättade om inslag av Rolf Edberg, Dag Hammarskjöld och läste högt. Då slog det mig hur far alltid inspirerat mig med att arbeta förebyggande, det som är en viktig del i coaching.

Far har haft ett förebyggande så kallat tänk i hela sitt yrkesliv och han var verkligen hela stadens Skolläkare i Örebro, där jag växte upp. När vi satt där och myste i eftermiddagen så sa far något i stil med:

– Anti-rökkampanjerna behöver riktas till mellanstadiebarnen, i högstadiet kan det redan vara för sent!

Käre Far! Det här blogginlägget är som en hyllning till dig, allt du gjort och gör för mig och för så många genom åren. Tänk vilken förebild du är, alltid nyfiken på att lära nytt. Här klipper jag in citatet från utmärkelsen som ligger i linje med ditt arbete, far. Internet är källan, min mailkorg, nyhetsbrev från Swedish PR Industry. Spännande att leva i ett informationssamhälle som är öppet. Jag repeterar din kloka uppmaning längst ner och hoppas att de som jobbar med det här nappar på din 92-åriga visdom.

Texten krymper tyvärr ihop nedan, det blir så när jag klistrar in citat (handhavande, he he)

”Rökförbud får Gullers-utmärkelse

Publicerad 2014-11-11, 10:35 

PR. Pr-byrån Gullers Grupp utser A Non Smoking Generation till Sveriges viktigaste samhällsaktör de senaste 25 åren.

Dela med andra

I samband med byråns 25-årsjubileum drog Gullers igång en omröstning för att utse den mest framgångsrika opinionsbildarkampanjen i Sverige de senaste 25 åren.
 
När röstningen var avslutad stod det mellan ökad miljömedvetenhet (bland annat Naturskyddsföreningen och WWF), A Non Smoking Generation och Pridefestivalen. Men flest röster, 226 av totalt 1 219, fick A Non Smoking Generation, inte minst för opinionsbildningen inför rökförbudet på krogen som infördes 2005.
 
övriga kampanjer/opinionsbildningsinsatser som var nominerade:
• Radio City – Svenska arbetsgivarföreningen (SAF)
• Häften kvar – Skattebetalarnas förening
• Ja till Europa – Ja till Europa
• Sverige börjar skolan – Lärarnas Riksförbund
• Nej till Euron – Nej till Euron
• Omregleringen av apoteksmarknaden – Fackförbundet Sveriges Farmaceuter
• Rut-avdraget – Almega
 
de stod bakom nomineringarna:
• Inger Holmström, Priority Group (tidigare kommunikationsdirektör Vattenfall och Posten)
• Christer Isaksson, journalist och författare
• Ingrid Petersson, generaldirektör Formas
• Ulf Lindberg, näringspolitisk chef Almega
• Gunilla Jarlbro, professor medie- och kommunikationsvetenskap
• HG Wessberg, politiker (tidigare statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt)
• Charlotte Simonsson, forskare strategisk kommunikation
• Olle Wästberg, politiker, diplomat och demokratiutredare
• Pia Enochsson, särskild utredare regeringskansliet
• Olof Petersson, statsvetare och maktutredare
• Mats Gullers, medgrundare Gullers Grupp
 
Dagens Opinion har sökt Ann-Therese Enarsson, styrelseordförande för A Non Smoking Generation.” Slut, citat.
010

Här kommer kloka ord för ett friskare liv från Skolläkaren, som fimpade en gång – tack vare skolkampanjer – där ungarna (jag och mina syskon) kom hem och tjatade hål i huvudet på mor och far! Ps. Då gick vi ungar i högstadiet, men beteenden och fenomen har nu för tiden flyttat ner i åldrarna. Det gäller att samhället hänger med och här kommer Far Hans kloka tips: ”Anti-rökkampanjerna behöver riktas till mellanstadiebarnen, i högstadiet kan det redan vara för sent!”

IMG_3628[1]

Det sägs att en blogg ska ha fina bilder. Växter, blommor och det gröna symboliserar växtkraften i positiv förändring och utveckling.

 

Ha en lovely dag!

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife

Nu ska vi ut och jaga älg!

Hej Sköning! Hur är läget? Ska vi ut och jaga älg, eller? Meningen var att vi – jag och en god vän – skulle ut i skogen och smyga lite. Vi skulle ut bara, spana och plocka svamp, före älgjakten som börjar i morgon, måndag i vecka 42. Ja, det vet ju varenda värmlänning, värd namnet… och nu är det ju så fantastiskt att bloggen syns ju över hela världen. Tänk vad spännande för jägare nere i #Tyskland och helt andra ställen på jorden med annan flora och fauna.

Håll i hatten nu – för det är så – jag har varit ute och skjutit i skogen. Jisses vad det small! Pom! Då skulle jag ha haft så här förnämliga hörselskydd som finns hos www.edgrens.com i Ekshärad. Du kan vara helt lugn, jag var i sällskap med en erfaren och säker jägare. Och vi var vid en träningsbana för lerduveskytte – Pom! Jag hade så klart hörselkskydd och lyckades få till en fullträff – Pom! Det blev bara smulor kvar av lerduvan. Undrar om mina hörselskydd var köpta hos Magnus och grabbarna i Ekshärad. Det fina är att de levererar varor både över disk och över Internet. De har bra utbud, för både jägare och hund, fräscht och modernt – kolla själv på jaktradio och hundpejl. Klicka här!

Jag har en extra känsla för den här butiken och det är troligen för att jag var den som sådde fröet till deras reklamfilm, i en spontan samverkan (mingeltillfälle) för några år sedan. Nu gjorde de filmen mycket roligare och bättre än jag hade tänkt mig. Filmen illustrerar deras slogan: edgrens.com för roligare jakt!

I min skalle fanns bara geväret och en enorm älg. JA, du hör – det dröjer inte förrän jag dyker upp med bössa och stövlar här i bloggen. Då är det säkrast att hålla i hatten!

I stället för ett foto så blir det en film från skogen i dagens blogginlägg. Du som läser min blogg regelbundet vet att jag ger dig chansen att klicka på länkar flera gånger, så här kommer nu länken till filmen en sista gång. Se på Roligare jakt här!

Nu hoppas jag att du kontaktar mig så jag får höra om dina jakttroféer ute i skogen. Det kanske finns chans att vi ses därute – för jag har lovat Magnus att blogga en gång till om ”jakta”! Klicka här för mina kontaktuppgifter.

/Carin Coach 🙂 Fokus Fem – ladda ner min app för att hitta ditt fokus, i skogen, i staden, ja precis där du är! Ha nu en härlig söndag oavsett väder och vind. Här är blygrått.

#blogg100 #lovelife

Skapa nytt!

Hej där sköning! När jag öppnar mitt bloggverktyg så står där helt enkelt: Skapa nytt och det är såå inspirerande.

IMG_3207[1]

Böckerna – rykande färska ligger på salsbordet, där jag packade upp dem i tisdags…

 

Min Coachtrilogi är färdig nu och idag står jag på Mässgolvet nere i Göteborg. I dagarna fyra finns jag i monter B03:49, hos Vulkan Media. Självklart ska jag smita över till Värmlandsmontern och få mig en kopp kaffe.  Den montern är vida känd för sitt kaffe, sitt gemyt och för sin sköna litteratur och utsmyckning.

Vad vore världen utan böcker? Det undrar jag.  Alla mina böcker i Coachtrilogin finns som E-böcker. Ja, den sista är så rykande färsk, så den har inte hunnit komma ut i det formatet ännu. Håll utkik på min webb. Det kommer. Och det kommer mera där, på min webb. Vi tar en sak i taget. Nu kan du börja upptäcka hur böckerna fungerar som ditt eget coachmöte. Vi ses liksom i boken.

För att klippa till och bli lite litterär – så där i Bokmässe-sammanhang och allt – så kan jag göra en lätt travesti på Strindberg, ja den store August Strindberg. Men håll i hatten för det här blir ”på tvärtom”. Strindberg lär ha sagt: ”Vi ses i nästa bok” till sina fiender. Oj, det här blir kanske tokigt exempel för jag menar också: ”Att vi ses i nästa bok” – men med en helt enastående positiv energi och människovärme i det skrivna coachmötet mellan oss. Du vet när vi varsamt kommer i kontakt med det sköna inom oss. Allt det där fina som vill titta ut och komma fram! 

Böckerna är skrivna i tre nivåer, där du coachar dig själv framåt. Syftet är att så många som möjligt ska komma åt sina liv och sin härlighet >>NU<<!

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife

Positiv energi …

God morgon Sköning! Hur hittar du positiv energi? Hoppla, du hör Carin Coach öppnar direkt med en fråga så här på lördagsmorgonen.

Kropp&själ i arbete&vila – hur får du energin att räcka hela vägen? Hur skulle det vara om du slapp dippar? Tänk om det finns tekniker som gör att du kan bemöta dippar – hur skulle din vecka och helg se ut då?

Mellan kl 11:30 – 13:30 finns jag på Autowåx i Karlstad idag. Du kan testa speedcoaching och få prova coachverktyg eller bara snacka en stund. Du kommer att se min rosa Beachflagga och vi sätter oss i en av de fräscha bilarna. Förresten, du kanske undrar vad Speedcoaching är för något? Det är helt enkelt snabb coaching. Du har något du grunnar på – det kan vara positivt eller negativt: På 5-10 min händer det saker kan jag lova – och du får en liten inblick i hur min coaching fungerar.

De har en spännande #nyhet idag! Spana in nwt.se där finns annonsen som berättar lite mer. Vi stödjer Barncancerfonden, som får 100 kr för varje provkörning.

Hoppas vi ses!

IMG_1807[1]

Vi får se om vi är ute eller inne. Spana efter min flagga. Fotot är taget från tidigare Event på Autowåx, BMW- Er BMW-handlare i Värmland.

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop