money | Carin Coach | bloggar.nwt.se
Carin Coach
Etikett. money

Glad Sommar! Vi ses vid Sola´!


Här står vi, under ett Gullregn i maj (minitravesti på Hjalmar Gullberg) och temat GULD tar vi upp igen! Här ska du få höra och se vilka fina gäster jag omger mig med.

Det finns nog inget uttryck som slår: Glad Sommar! I mina öron är det den bästa hälsningsfrasen som vi i har i svenska språket. Glad Sommar! Det hörs ju, vad man menar – Ha´t gött, som man säger i Värmland och…

Ja, det bor en språknörd i mig, som så mycket annat – det ryms mycket i oss – eller hur. Vi har olika intressen och talanger. Här på fotot står jag omgiven av två ”gyllene personer ”- de har förmågan att gräva upp sitt eget guld och använda det så att de når sina mål.

När sommaren, så småningom klingar ut så ”ringer vi in” Företagssalongen i Karlstad, på ELITE Stadshotellet den 14 september. Vi går in alldeles i närheten av statyn ”Solá i Karlsta´” och förhoppningsvis har vi fått vara i solen i sommar.

I september är mina kunder gäster på scenen, tillsammans med migoch vi berättar om likheter och skillnader mellan Idrottscoaching (elitnivå) v/s professionell näringslivscoaching. Med publikens hjälp ska vi utforska vad som är likt, var nyttan finns och framförallt: Var gömmer sig GULDET?

Det här är en fortsättning på föreläsningen vi hade vid förra företagssalongen, ”När Vikingastålet möter hjärtat” (med Sven Peterson och Carin Coach).
Företagssalongen är en återkommande och mycket populär mässa som går 2 ggr/år, i januari respektive september – lagom så där när vi ligger i startgroparna inför nya tag och vill ha ny inspiration med massor av fräscha kontakter! Det får du på Företagssalongen – Save the date!

Vi kommer att leka med metaforen, guld och vaska fram klimparna: Vi ska pin pointa vad det är i professionell coaching som hjälpt mina gäster på scenen att finna sitt respektive guld och hur de kunnat omsätta det i handling och förvalta det. På fotot ser du Ulrika Sjöwall (fd aktiv elitidrottare i bågskytte 1995- 2014) – och Sven Peterson (30 år i stålbranschen med livslångt engagemang inom idrott-och föreningsliv). I mitten står undertecknad och hukar för att få till en selfie, där i duggregnet på parkeringen ” i Gullregnens tid”.

Förresten, visste du att det är fri entré på den här spännande mässan? Vem kan komma dit då? Jo, de som är aktiva inom arbetslivet, yrkesverksamma eller föreningslivsansvariga. Det är för att citera vykortet jag fick: ”Ett utmärkt tillfälle för yrkesverksamma att vårda och skapa värdefulla kontakter och samarbeten!”

Är du också intresserad av att hitta ditt guld, din organisations guld, guldet i din business? Mejla mig i så fall så reserverar jag din stol kl 15:10 – 15:30. Då ses vi i Erik Gustaf Geijersalen 14 sept 2017. Här är mejladressen: carincoach@gmail.com

Just nu njuter kanske du, som jag, av härlig semester och lapar sol. Kanske ses vi i solen eller vid Sola´i Karlsta´när det är dags, 14 september.

Glad Sommar!

/Carin Coach 😀

Ps. Här kan du botanisera i hela programmet, fri entré, massor av inspiration, möten och nyheter!

 

 

 

 

Internet 2 – Det finns ett nät…

Godmorgon Snyggis! Hur är läget denna klara morgon, ja här där jag sitter och knattrar på min laptop är morgonluften frisk och…

Det finns ett nät därute som inte går att fånga!

Jag har en serie här som heter Internet och den är utan början och slut, höll jag på att säga. Närrå, den körde igång – innan den hade börjat och jag har ingen aaaning om hur länge den kommer att hålla på. Den växer fram och travar parallellt med något annat som jag ska berätta mer om.

Den formella starten var 24 augusti – lätt att minnas om vi jämför med 24 december – och varje nytt inlägg får en siffra som följer kronologin. Och du kan alltid klicka dig tillbaka till starten, här! 

Det mesta börjar med en upptakt, det där steget som vi negligerar, allt jobb som ligger bakom att något ska bli till – bli av…

Det finns många nät därute, nya kontaktnät, nya trådar i sociala medier, nya vägnät, fiber… och så finns det ett spindelnät här på min förstubro som är omöjligt att fånga på bild (än så länge).

Det hänger i motljus om morgnarna och inspirerar tanken. Det har fastnat saker där och jag ska försöka freda det där nätet, så ingen får för sig att veva ner det i en hast.

Hur är det för dig – här kommer några frågor om ditt nuläge:

Vilket nytt nätverk möter du i höst?

Vilka utmaningar ligger framför dig?

Hur vill du designa din höst? Alltså de delar som du kan påverka.

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife

Klädd i siden…

IMG_2261[1]

Här stod blombuketten kvar. Jag stannade en bit från vägen och plockade nya från ett dike till lunchvärdinnan igår: Underbara Ulrica!

 

Hej Sköning! Jag klär mig i siden för att illustrera vad jag menar. (Ps Klicka på Underbara Ulricas blogg om du vill få en glimt av hur det såg ut) och Kära du! Nu har jag ofrivilligt hållit dig på halster alldeles för länge, med mitt citat från fotbollslirarna i Costa Rica som svarade reporterna – simultant när han frågade: – Hur har ni kommit så här långt i #fotbolls-vm?

-Hårt arbete, och så log de med hela ansiktet. 

Jag blev så inspirerad av det där svaret och ville plocka upp tråden. Flera dar har jag varit på väg att komma till skott att nå fram till min reflektion, men så tränger sig annat emellan och vill vara med i bloggen här hos dig och mig. Det är lite fotbollspaus nu och /…/

Nu klär jag mig i siden, tänkte jag igår morse. Sidentråden är en utmärkt metafor för att illustrera den styrka, skönhet och process som medvetet och hårt arbete kan vara. I coaching arbetar vi med det här: tänja sin gräns, välja behag eller motstånd, utvidga sin komfortzon, lita på spänsten – att mjukheten håller. Det kan vara både starkt, mjukt, smidigt och hårt på samma gång! Du/Ni väljer vad som bäst för dig/er mot ert mål. Hur ni vill må under tiden. Ska det vara slit och gnet, lust och fägring eller en mix, både- och – i väl valda delar?

Lägg märke till att jag vet inte hur det hårda arbetet i Costa Ricas lag har gått till. Troligen inslag av ansträngning och en del slit. Och om igen, det är hur du som individ upplever din insats och är medveten om hur din motivation och balanserar mot ditt mål. Det är hur du tar beslut, hänger i, jobbar med din motivation – kommunicerar runt den och designar /…/ Du kan läsa mer i PLUSPOLEN.

Det jag beskriver här är alltså en process. Du vet sidenets väg till siden, de olika stadierna:

  1. Larv
  2. Puppa
  3. Fjäril

Sköning där! Tack för hjälpen, eller vad vi ska säga. Tack vare din väntan – där ute – på mitt svar, så har en ny metafor – som jag länge lurat på att använda – flyttat in i min redskapsbod för coaching. Den känns så mycket mer #attraktiv än de getingar som befolkar vår vanliga, visserligen mycket näpna och söta lilla vedbod.

Metaforen om siden – går rakt in i finalen av den tredje coachboken, Kommande natt… som slutarbetas nu. Maila mig – och teckna dig på min lista , så får du ett signerat och numrerat exemplar av nytryckt bok som kommer till 25-28 sept.2014, Bokmässan i Göteborg, den 30:e i ordningen!

Klicka på länken så ser du att jag är i meget celebert sällskap! Mina favoriter är på plats, Selma och Fröding och mässan har Fokus på Fotbolls – VM och Brasilien! Håll utkik, jag berättar så klart mer om det här.

/Carin Coach 🙂

#blogg100

#bloggswe100

#älskalivet

#lovelife

Vaknar i ett rosa skimmer… och ”Stand by – me”

Hej Snyggis!
Idag blir det långt blogginlägg med hockey, inredning, känsla och Coachtips till dig!

I morse vaknade jag i ett rosa skimmer – på riktigt! Nu har vi svar på det jag bloggade om igår och Slutspels-spänningen stretchas medan våren går i blom. Wow! FBK vann semifinalen i Löfbergs Arena igår! När verkligheten överträffar dikten står det i FBK bloggen och vilka moment, minimala marginaler på vägen mot målet att vinna. Oj, oj, oj… Det är frestande att försvinna in i detaljerna, men se det går inte just nu – för jag har Fredagsfrågan att svara på från Ulrica inreder och hur var det nu?

Jag klistrar in och kursiverar Ulricas fråga här och mitt svar kommer nedanför sen.

Fredagsfrågan till Carin Coach

Svaret kommer från Carin i mogon!! här kommer frågan:

frågan idag till dig Carin <3  sötis är: jag jobbar ju med balans på utsidan så att säga och du är proffs på insidan Men hur skulle du med ord beskriva varför båda är viktiga för att må bra? hur hänger enligt din uppfattning färg och form i hop med energi och styrka från ditt inre? och då pratar jag både inredning, kläder, natur eller andra saker att njuta av med ögat! Hur tror du att vi påverkas av färger och former? spelar det in alls?PUSS

Ja detta var frågan och jag är sååå nyfiken på vad Carin svarar!! kika in o morgon också så får du läsa Carins svar + läsa om min resa till kanarieöarna :-)

Puss da!! <3

IMG_3940

LOVE/U XOXO

Underbara Ulrica! Jag visste väl att du skulle komma hem vacker som en dag! Tack för dina spännande frågor. De är alla hjärtefrågor för mig och nu ska jag berätta varför. Det handlar om medvetna val, nyfikenhet, ansvar och känsla. Hoppla, det var mycket på en gång och tänk vad kul det är när det svåra blir lätt! När jag svarar dig Ulrica så tänker jag på helheten i livet, det som är signum för min blogg: ENERGI: kropp&själ i arbete&vila. Alltså tänker jag både ”hemma och på jobbet”. 🙂

Vi människor sorterar vår upplevelse av världen genom våra sinneskanaler, syn, hörsel, ljud, känsel, lukt, smak mm. Vi påverkas individuellt på olika sätt. Bli nyfiken på vilket sinne som är starkast hos dig själv. Tänk på något som du gillar! Lägg märke till om du ”ser” , ”hör” eller ”känner” det du tänker på. Här kan du få en första signal vilket sinne som är naturligt hos dig. Observera att det här är ett generellt exempel, du kanske ser en massa bilder, hör speciella ljud, får en stark känsla. Är det en speciell upplevelse (om du var i Löfbergs Arena igår) så är det kanske alltihopa ”på en och samma gång”, som jag bloggade om igår.

När du blir medveten om vilket sinne som betyder mycket för dig så kan du skapa din bostad, din arbetsplats så att det matchar vad du trivs med. Det beror så klart på var du jobbar – och även om du är begränsad, så finns det finns ”inre knep” här. Du kan påverka och välja din balans, sortera bort det som stör, plocka fram annat, växla efter årstid mer än bara ”påskpynta”.  Alltså skapa skönhet och glädje med små detaljer som ger dig energi  i vardagen,  i stunden, i nuet, enkelt, rent och året runt. Små kärlekshälsningar till livet – göra fint! ”Finn fem fint, skriver jag i JA-lagen, min första coachbok.

Vi påverkas omedvetet så mycket mer än vi tror av hur den yttre miljön är, både inomhus och utomhus. Här kan vi med medvetna knep hjälpa oss själva, välja och det är där du dyker upp Underbara Ulrica inreder. Värdet av att konsultera dig, få en basstruktur i ett hem, på en arbetsplats gör att vårt fokus bevaras. Det är ett effektivt sätt att enkelt mota energitjuvar. Lägg märke till att ett rens, ett ryck gör att du kan bevara balansen utan att det känns ”jobbigt”. Börja med att städa bort onödigt, välj utifrån din egen känsla; färger som du mår bra av, ljus som lyfter, ljud som inspirerar, dofter som gör dig lugn och ger dig en bra känsla.

Yes, där kom ordet som ska få knyta ihop dagens inlägg. Vilken känsla FBK-gänget har … oavsett om det är en traditionellt manligt eller kvinnligt område så är känslan för det vi gör helt avgörande för resultatet. Vi är på väg in i ett nytt paradigm i världen – där känslan kommer att vara en faktor att räkna med. De moderna och smarta företagen har fattat det här och satsar till exempel på professionell coaching. De fattar att de både tjänar pengar och utvecklar sin verksamhet ”på en och samma gång”!

Kära Ulrica inreder, det här var början på mitt svar – det fortsätter in i min tredje coachbok, där verkligheten vävs in. Den är på nivå 3/3 som kursbok i mitt utbildningskoncept, GRÖNT KORT för Näringsliv/för Skola. Dagens kapitel heter ”Stand by – me”… Oj, oj, oj – travesterar igen, som jag gjorde i gårdagens blogg och vill du få kraft för att sätta fart? Ladda ner min App, Fokus Fem!

Kram, Darling – ja, det gäller så klart både Ulrica och du som läser just nu. Ha en lovley lördag!

Idag ska jag springa ner till Mary, min sons segelbåt. Han har sagt att den är till salu…

/Carin Coach 🙂

Och nu kommer alla känslorna på en och samma gång…

Hej Snygging!

Våren slår som bäst ut, därute och här kommer alla känslorna på en och samma gång! Jag travesterar Per Gessle och Henry Ford i samma andetag. Hur då, kanske du undrar  här på fredagseftermiddagen.

Just nu laddar FBK- killarna som bäst och oavsett hur det går i kvällens hockeymatch så kommer känslorna att komma och här kommer min travesti med Henry Ford in i bilden: ”Vare sig du tror att du kan eller inte kan, så har du rätt”.

Du som följer min blogg vet att jag tycker det är ”gör-spännande”!!! Vad tycker du? Gahh! Ofattbart nog, så är det redan fredag, bastu på G och jag är så nyfiken på vad hon ska fråga idag,  Underbara Ulrica inreder…

Det är hennes tur att skicka fredagsfrågan till mig … Oh. la la… vad kan det bli? Jag vet att hon njutit i sol och värme den här veckan.

I morgon svarar jag här och då vet vi hur det gått ikväll …

Ha en suverän helg nu!

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #kommentera100

Vargarna…

Hej snyggis!
Vargarna från Värmland… nu är det så spännande att – ja, ikväll vet vi svaret, vad Vargarna från Värmland, FBK-killarna kommer att hitta på i semifinalen i ishockey. Wow!

Läste dystra siffror i NWT om Värmland idag, vi är näst sämst/…/oj, oj. Vilken möjlighet, tänker jag, Yes! Det är bara att kavla upp ärmarna och göra. Stockholm var bäst i undersökningen och tänk vad bra när Stockholm finns här i Värmland.  Då slipper vi åka – klimatsmart! Melinda From, strateg för näringslivsutveckling på Region Värmland, skriver i sin krönika i Arbete och Ekonomi (NWT) idag om hur Möjligheterna står på rad.

Yes! Let´s go! Do it! Det finns hjälp på nära håll inom Värmland. I morgon reser jag till Arvika för att delta på en Mässa som heter GRÄNSLÖST! Anders Olsson föreläser!

Det ska bli så himla kul! Jag drar på mig guldbrallorna, som jag nyss hade i Stockholm, och ska hålla i speedcoaching och en workshop om just GRÄNSER.

Mässan arrangeras av Miroi  m.fl. och många företagare och arbetssöknade lär strömma till.  Mässan är öppen för alla som är nyfikna på nätverkande och pågår kl 10:00 – 16:00 i Arvika Sporthall, Skolgatan 34. Min workshop är på Scandic Hotell kl 11 – 11:45.

 Välkommen!

Kul MÄSSA, jobb och affärsmöten! Spännande med tjejen som kikar fram som bakom en rejäl hashtag, på fotot.

Kul MÄSSA, jobb och affärsmöten! Spännande med tjejen som kikar fram som vore det en rejäl hashtag, på fotot.

Här får du en provsmakning på vad min workshop kommer att handla om, mål, delmål, utmaningar, gränser insatta i ditt perspektiv – precis där du är just nu, oavsett roll, jobb, ställning. Bilden nedan är utgångspunkt för resonemanget … berättar mer i morgon och om Fokus Fem.

https://www.facebook.com/groups/246627878718799/

https://www.facebook.com/groups/246627878718799/

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #kommentera100

Intet är som väntans tider…

Hej fina Du! Här kommer hela dikten som jag nämnde om i gårdagens blogginlägg. Visserligen la sig blogginlägget igår på min sajt för Carin Coach. Jag har kopierat in det här på NWT , alldeles nyss.

Undrar förresten om det kommit något svar från Ulrica inreder? Jag vet att hon hade seg Internetuppkoppling. Måste kolla! Åh Wow, vilket sprudlande inlägg – det är som om saven stiger i hela kroppen! Det är så roligt för Ulrica och jag blandar och ger låter saker smälta samman och upptäcker nytt!

Klicka här så får du läsa Ulricas frejdiga bloggsvar på fredagsfrågan. Låt det sedan blanda sig med mitt, inlägg som idag andas romantik med lite högtidliga formuleringar från tiden vid förra sekelskiftet, 1900-talet (1898).

Här kommer Erik- Axel Karlfeldts dikt hämtad ur Fridolins visor. Jag minns hur jag mumlade den när jag gick där på skogsrundan, innan de huggit ner skogen och byggt nya hus bortom berget. Skogen och den lilla dalen var som hämtad ur en målning av Anders Zorn, när grönskan väl slog ut. Vad sägs om den första versen? Vad läser du in i den? Och i den andra versen? Och när du lägger på dina egna bilder och minnen, hur minns du våren då?

Intet är som väntanstider

Intet är som väntanstider,
vårflodsveckor, knoppningstider,
ingen maj en dager sprider
som den klarnande april.
Kom på stigens sista halka,
skogen ger sin dävna svalka
och sitt djupa sus därtill.
Sommarns vällust vill jag skänka
för de första strån som blänka
i en dunkel furusänka,
och den första trastens drill.

Intet är som längtanstider,
väntansår, trolovningstider.
Ingen vår ett skimmer sprider
som en hemlig hjärtanskär.
Sällan mötas, skiljas snarligt,
drömma om allt ljuvt och farligt
livet i sitt sköte bär!
Gyllne frukt må andra skaka;
jag vill dröja och försaka,
i min lustgård vill jag vaka,
medan träden knoppas där.

/Carin Coach 🙂

Ps. Det är så kul, för jag kör med #blogg100.Vi är ett gäng som bloggar hundra dagar i rad och sedan ses vi på ett Event i Stockholm. Det startade förra året i januari och för mig har det bara fortsatt, och i juni har det gått typ ett och ett halvt år, he he. 🙂

#blogg100 #kommentera100

Hurraaa! Min tur att ställa Fredagsfrågan till Ulrica inreder…

Hej snygging! Håll med om att det känns bra när du får en juste kommentar. För egen del blir jag superglad! När det gäller vad vi säger, hur vi säger och när vi säger det, så är det en hel vetenskap. Min fascination att vi lyckas kommunicera och nå varandra så pass bra som vi gör är enorm.

Ja- a, så pass stor att den får plats i tredje coachboken som heter, Kommande natt… Det finns ett nyckelord här, ett ord som verkligen låser upp förståelsen till det jag talar om, mitt favoritfrågeord på tre bokstäver:

HUR? Det är hur frågan ställs och hur den tas emot och hur /…/

Och nu är det min tur att ställa Fredagfrågan till Ulrica inreder – Yippie! Det är lugnt, för jag vet att Ulrica vill att jag ställer frågan – fastän hon är ledig – och jag vet att hon tycker det är kul…

Du kanske sitter där och har börjat skruva på dig lite – hmm, ska Carin Coach bränna av en kämpig Fredagsfråga idag? Närrå! Den är lika soft och mild som våren ,och frågan handlar om den. Nu kursiverar jag texten till Ulrica inreder:

Kära Ulrica!
Du som är Inredningsexpert och jobbar med att folk ska tjäna mer pengar vid försäljningar av bostäder. Du som tipsar folk om hur de får ett mer harmoniskt hemmaliv med hjälp av färger, former och möblering. Hur… nu kommer den:

Hur skapar man en känsla av vår i hemmet? Du vet, den där känslan av vårluft från fönster på glänt, fladdret i en gardin, ljuset som flödar in…

 Åhh, vad spännande… Jag som har en passion för skönhet, harmoni, njutning, lyx och balans, just för att jag har erfarenheter av motsatsorden till alla mina passioner. Ja, nu ska vi se vad Ulrica svarar. Jag tror att hon kommer att säga…

Ha nu en festlig fredag, snygging där! 🙂

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #kommentera100

Ps. Här är länken till Ulricas websida, där finns massor av kul att spana in och inpireras av:

 http://www.divahomedesign.com/en-US/ulrica-ask-morling/blogg-9933347

Messa Massa om Mässa!

Kära Du!

Idag vill jag Messa: meddela

en Massa – mycket

om Mässa – upplevelser och insikter som uppstår i mötet med andra människor.

Igår var jag med på Fryken Salongen en mässa med Jacob Lund i spetsen som tillsammans med Therese Nilsdotter arrangerade och bjöd in till Närverkslunch  på Hotell Selma Lagerlöf  med fin konferensavdelning.

I gårdagens NWT- blogg berättade jag om hur vi reste i den finaste bussen jag åkt i någonsin! Molkoms Bussen väckte nya idéer och mitt på mässgolvet slogs jag av en sådan där business – livs- avgörande insikt!

Kling- bling- kling – bling … det där ska illustrera känslan av hur en stämgaffel reagerar när den hittar rätta tonen… Det var vad jag gjorde där på marmorgolvet… Blev stämd – av alla affärsmöten jag har haft på sistone och så kopplade det – dzzt- dzzz – dzzt, som elektrisk kontakt!

Messa Massa om Mässa!
Tack vare mingel och möten på mässa efter mässa så formades bilden!

Nyfiken? Ring mig för det handlar om dig!

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #kommentera100

 

Hej Vackra Värmland!

Idag ska jag ut och mingla och jag kommer att träffa mången värmländsker pingla!

Det blir Närverksbuss till Sagolika Sunne, med ReseDesign, fika och mingel bussen – vid lunchen på Hotell Selma Lagerlöf … här kan vi lätt köra utbildning i GRÖNT KORT

Undrar vilka business som sätter sig på plats idag. Det ska blir riktigt spännande. För att det ska bli affär så behövs flera saker och det vet du som läser:

  • Intresse
  • Nyfikenhet
  • Behov
  • Betalningsförmåga
  • Kreativitet
  • Förhandlingsvilja
  • … och mest av allt, förmåga att säga JA tack, eller nej tack – med andra ord, Ta beslut.

Vissa köpprocesser är snabba, andra tar längre tid och vad hinner hända under tiden som kunden väntar? Vad väntar kunden på?

Ha nu en härlig vårdag!

/Carin Coach 🙂


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop