glädje | Carin Coach | bloggar.nwt.se
Carin Coach
Etikett. glädje

Tomten kom me´ e´ bre´sladd!

Gissa om jag blev glad!? Det plingade på dörren och Postens egen Tomte – som var ute i god tid – överlämnade ett stort och tungt paket från nöjd kund.


Men oj, oj så spännande! Vad gömmer sig i paketet?
Hade en känsla av – ska nog öppna nu!

(mer…)

Hjärnan och spiken – hur hänger det ihop?

Häromdagen, jag tror det var i söndags – när jag kom hem, in i värmen hade vaxat båten och skulle laga mat… P1 på radion och Ernst Billgrens krönika, eller var det kåseri?

Nu gäller det att du klickar på den blåa länken (någon av dem) för att du ska ha en chans att få ihop kopplingen mellan min, för dagen, så grymma rubrik.

Ge dig själv fem minuter av tankesprång och relax (5, 19 för att vara exakt). Varning! Ställ in dig på att övervinna impulsen, ”Men vänta nu, vad är det här…?” Kåseriet har formen av en novell och tumskruvarna dras åt allt hårdare ända tills: Pang!

Ernst Billgren slår huvudet på spiken och säger något viktigt om minnet i vår tid… ”Eller var det i lördags jag lyssnade, kanske vid frukosten?”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=6813980

Energi och relation – det har jag lånat av den här mannen – i titeln på min blogg. Stort och varmt tack, Einstein! 

/Carin Coach

Självförtroende, våren och …

IMG_4520

Mitt foto av tidningssidan blev sissådär. Hoppas du kan läsa i riktiga tidningen. Idag har jag haft osis med att ladda upp bilderna här, så formatet blir i minsta laget. Känslan når förhoppningsvis igenom både text och bild!

Tänk vi hade så roligt i lördags på mässan, Råsapå turné. Energin från dagen sitter kvar ännu.
NWT, Nya Wermlands tidningen var på plats och fångade oss i starten. Då låg mycket framför, modevisning, styling och coaching. Ååh, så roligt, lyxigt och kul!

Längre fram tror jag att Jennifer och jag kommer att kunna berätta lite mer om hur övningar som; Tårtan, Kalle Anka, Glaset och Flygplanet gjorde sådan nytta. Jennifer var en av dem som fick chansen att under lördagen bli ”omgjord” i programpunkten: ”Min nya stil”. Hon bländade alla och blev så otroligt snygg i kläder, stil, hår, makeup, smycken och så säker på scenen att publiken tappade hakan – inte minst undertecknad. Wow! Feminint med rockigt riv i! 🙂

Det hände så mycket samtidigt så det är en utmaning att hinna få med allt. Till exempel ville jag berätta om hur vi kvinnfolk, som var aktiva på mässan, har vävt ihop verksamheter. Det handlar om hur vi skapar samarbeten och hjälps åt. Det vill jag berätta mer om en annan dag. Alla som driver verksamhet känner till det där – hur viktigt det är att öppna för varandra. Det är något som behövs i hela samhället idag – viljan att fixa till lite och göra fint.

img_4469.jpg

Jag vill också hinna säga VÄLKOMMEN i mitt VÅRRUSLAG! Den 17 maj i Karlstad är det motionslopp för kvinnor, 5 km. Kolla in fotona i dagens blogg, så ser du hur jag håller i ett infoblad. Jag kommer att berätta mer om det här i blogg och på sociala medier – så håll utkik. Redan i eftermiddag smider vi planer för hur laget kan ta form. När vi får ihop 6 personer så bjuds vi på picknick av COOP efteråt. Vi sitter på filt och softar efteråt – äter och dricker av det goda. Alla tar sig runt i sin utvalda takt, gå, jogga eller spring. Det enda som behövs är din vilja att själv anmäla dig till loppet, ställa upp i din takt och landa på filten. – Du kommer säkert före mig. Jag är verkligen inte ”snabbast i stan”, glöm det!

Vad kan det ge dig?

  1. Nya kontakter
  2. Ny motivation för motion
  3. Nytt mål för din motion
  4. Inspiration och kraft från medsystrar
  5. Rolig upplevelse och mycket, mycket mer…

Jag håller tummar och tår för att härliga Jennifer och halva Filipstad kommer ner till Vårruset den 17 maj. Jennifer har ett helt innebandylag i bakfickan och tänk va kul om de vill hänga på! Välkomna ni som kan och vill, ja just du – du som läser och kan komma 17/5.

Ps. Jag vet att det är en sak och säga – Yes, vad kul – jag kommer. Det är en annan sak att det verkligen blir så att vi ses där. Det är därför jag i min roll som Ambassadör för Vårruset tar i nere ifrån tårna och säger: Välkommen! Jag ska försöka att bjuda med så många jag kan. Utgångsläget är – på en höft! Alltså det här är en rolig grej där vi samlas kring kvinnors hälsa och motion och gestaltar vår rörelseenergi genom Vårruset! 😀

Hör av dig via mejl till mig om du är intresserad. Du får mer info efterhand, vad jag menar med ”på en höft”. Jag har planer på att skapa en sluten FB grupp där vi kan snackas vid om allt praktiskt. Du som vill kommer att få all den info du behöver för att ta beslut om att anmäla dig. Nr 1 är ditt intresse och din vilja. Du kan alltid fråga! Jag försöker svara.

/Carin Coach

#blogg100

 

 

Visklubben på Värmlands Museum

IMG_1051 (2)

Bröderna Halvarsson, Anders och Christer har berättat så många roliga historier. Jag viker mig dubbel där i soffan. De spelar på Värmlands museum i eftermiddag. Ta chansen!

Hej därute – snart första advent!

Hur vill du fira dagarna fram till jul? Jag fick nys om att Visklubben kommer att spela lördag eftermiddag 26/11 på Värmlands Museum. Åh, vad det vore mysigt att få uppleva. Idag har jag annat, bestämt sen tidigare, så jag missar den chansen av ljuvlig njutning.

Var du än är idag – Hur lockar du fram det som du gillar av advent och jul? Det finns ju oändligt mycket att välja på. Hur väljer du?

/Carin Coach 🙂

 

 

Vinnarna får sitt välförtjänta pris! COACHEE AWARDS

Kära Du som läser! För att få sammanhang i det här blogginlägget behöver du läsa den här bloggen först: http://www.carincoach.se/and-the-winner-is/and-the-winner-is/

Här kommer ett bildregn från eftermiddagen och dagens mysiga häng med VINNARNA, de skickliga pedagogerna som genomförde arbetet och som nu får sitt pris: Blommor och vackert Diplom. Eleverna är så klart också VINNARE som gjorde sin del av jobbet. Nu har de hunnit gå ur högstadiet, så vem vet om vi lyckas samla in alla och…

img_28331

Ho, ho – är det nå´n här som kan ta kort på oss tre? Nä hä ingen här just nu, okey vi får köra en selfie! 

img_28371

Språkfröken dök upp och var suverän med att fånga oss på kort där vi pratade, fikade och skrattade! Till vänster i bild Annica Nyberg, CC i mitten och till höger Åsa Molander.

 

 

 

 

img_28251

Det fina Diplomet med motiveringen som tål att läsas om och om igen. Den belyser värdet av vinnarnas gärning eleverna och deras lärare och mentorer. Vi talade om resultaten igen och jag har skrivit om dem i min andra bok PLUSPOLEN. Mentor Åsa säger eftertänksamt: Ja-a alla elever blev godkända, de kom in på sina förstahandsval i gymnasiet, men det som är mest fantastiskt var att vi hade 0 % ogiltig frånvaro i åk 9. Är du intresserad av att höra om hur vi arbetade för att nå dessa resultat så är du varmt välkommen att kontakta mig. Vi hade totalt 10 timmar på 3 högstadieår – så hur gjorde vi? Hur skulle din verksamhet kunna dra nytta av dessa metoder och tekniker? Varmt Välkommen – jag berättar gärna! Carin Coach 

Känslan lever kvar…

Hej Snyggis! Hur är läget? Bra hoppas jag! Här är det som vanligt proppfullt med spännande saker, jobb, coachmöten, utveckling, skrivande, studier, liv och en massa härlighet. Allt pågår inte samtidigt – eller gör det det?

Ha! Där drog ho igång diräkt! Jajja män! Närrå vi ska hålla oss lagom filosofiska och spralliga här nu. Oavsett vad du tänker när du läser så är jag superintresserad av det och av hur våra minnen fungerar. Minnen som lever kvar. Vi minns alla på vårt unika sätt och vi kan hjälpa oss själva med att locka fram och mota bort minnen som påverkar oss åt olika håll så vi känner oss bra, positiva och tvärtom.

Vilka minnen vill du sätta P för? Hur vill du få bort dem? På vilket sätt hjälper de dig? Hur stjälper de dig?

Det finns olika tekniker för det här och det fina är att du behöver varken penna eller papper. Du kan genom mindfulness, meditation, medveten fokusering locka fram de minnen som gör dig varm och glad. Du kan hjälpa dig själv att få en positiv känsla att sprida sig i hela kroppen. Så fungerar det med min App – Fokus Fem. 

I går eftermiddag var det som om himlen hade skakat till och ner genom taket på By kyrka, utanför Säffle, singlade en änglakör, instrument och ett helt gäng med vise män! Deras sång och musik gjorde kyrkan tyngdlös och i Gabriel Faurés requiem så hände det igen – allt smälte samman i ett >>NU<< med känslan av att ”allt” blir ”uppklarat” och det fantastiska inträder när du på något sätt förstår utan att fatta ett jota.

IMG_3755[1]

Ljuskrona (lite suddigt foto på håll från kyrkbänken)  i By kyrka utanför Säffle, där Säffle Oratoriekör sjöng som om jord och himmel hade bytt plats.

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife

Draknästet igen!

Hej fining! Hur är läget med dig? Idag ska jag vara Drake! För ungefär ett år sedan var jag en av tre domare i ”Draknästet” på Thoren Business School i Karlstad. Eleverna hade en klurig uppgift att sätta tänderna i under hela förmiddagen och efter lunch, kl 13:00 släpptes de in till Drakarna.

Där satt vi tre stenkalla domare. Vi rörde inte en min (precis som på tv, där vi hämtar inspiration). Efteråt hörde jag hur eleverna tisslade och tasslade om hur läskigt det var med hon som hade slöjade glasögon. Det var jag det. Du vet ”Bakom mina solglasögon…”

Mina ”glada ögon” som Kjell Enhager brukar säga till mig –  fick vänta (ja, mina ögon alltså) på att få komma med feedback till eleverna – när alla grupper var klara.

Gissa om eleverna är duktiga!? Oj, oj, oj… Det är en ren fröjd att se deras talanger och jag skulle kunna berätta massor om deras förmågor, kvalitéer, spirande potentialer… Nu stannar vi här – jag lägger inte upp någon bild eftersom det har gått 1 år och idag är det ett nytt gäng som ska släppas in till Drakarna.

Mina slöjade solglasögon har fått sig en kyss – så det blir kanske en hel-rockig look idag, med svarta glasögon och skinnpaj!

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife

Talade med Melbourne idag…

Hej Sköning! Hur är läget? Här i västra Värmland har värmen bedarrat och regnet lägger sig över torra marken. Jag talade med Melbourne idag – där två av våra älsklingar bor.

Egentligen skulle jag gräva fram den där bilden med varningstext för brandfara. Min association gick över vårt samtal – där jag känt igen mig lite i Melbourne- vädret i år.

I våras skiftade det som det kan göra Down Under. De sägs att man kan uppleva fyra årstider på en dag! Det är kanske att ta i en smula – men vi lärde oss snabbt, av vår son, att den bästa metoden att veta vilka kläder som gällde den dagen var: Gå ut och känn!

I våras var det lite så där- minns du? Ena dagen: varmt och skönt – nästa: is i vinden, he he! Jag kallas för Abisko – när vi är ute och seglar med min vita mundering, fleece-klädd från topp till tå och i sommar har Abisko lyst med sin frånvaro – tjo hoo, så härligt!

Jag ska gräva lite till efter fotot med Brandvarningsskylten. Berättade på telefon om bränderna i Sala. Här har vi inte några eukalyptusträd som väntar på hettan för att kunna explodera med sina frön och därmed fortplanta sig. Vi hoppas att brandläget i Västmanland är ett undantag.

IMG_0323

Fotot togs Julen 2011 – Julgranen syns där nere i Melbournes hamn, vi bodde högt upp…

IMG_0322

Jag minns den stora bron och shipping from China…

IMG_0319

Jag skrev på boken PLUSPOLEN del 2/2 i coachtrilogin. Nu skriver jag på del 3/3 och boken heter Kommande natt…

 

Hittar inte fotot – fastnar snabbt i många andra ljuvliga minnen – oj, oj, oj…

Tänk vilken lycka det är att vi kan kommunicera världen över – även om vi är långt ifrån varandra.

Ha en lovely tisdag – jag återgår till mitt arbete med tredje boken i Coachtrilogin: Kommande natt…

Förhandsboka dig för ett signerat exemplar av Kommande natt …genom att maila mig här!

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #brand #varning #väder #klimat

/Carin Coach 🙂

Baldersnäs – Wild and Crazy torsdag 7 och 14 augusti, kan du?

Kära Du! Hur är läget? Bra hoppas jag. Nu har jag kommit över en text med både foto och bilder av det som jag själv så gärna vill uppleva. Det är Bodil – sköna Bodil borta i Dalsland, vid Upperud 9.9, som har skrivit och hennes man som fotograferat. Jag har fått tillstånd att klippa in hela härligheten här i min blogg.

Jag hoppas kunna åka till Baldersnäs torsdag 7/8 eller 14/8, det börjar visst vid 18:30.  Kan du komma? Vi kanske ses! Jag tror man ska vara där klockan 18:00!

Här kommer nu Bodils text centrerad och kursiverad så att du tydligt ser skillnaden och foton följer om jag lyckas prångla in dem!

Varenda anslagstavla, elskåp och busshållplats i Dalsland har i sommar prytts av en affisch

där det står Wild & Crazy, torsdagar i juli, Stallet – Baldersnäs.

Dit begav vi oss i förra veckan, på månadens allra sista torsdag. 

 Enligt affischen går Wild & Crazy ut på att Göran Blues Karlsson, tillsammans med Daniel Olsson och olika gästartister, underhåller från scenen allt medan gästerna äter viltkött från grillen och umgås i Stallet som byggts om till Saloon.

 Musiken har börjat, vi hör basgångar när vi promenerar från parkeringen. Vid slutet av allén skymtar den krispigt vita herrgårdsbyggnaden från 1912 likt en maräng mot parkens mjuka grönska och man känner sig lite prinsessig där man spatserar fram i den välkrattade grusgången. Basen, säger Göran i mikrofonen när vi just stigit in i Stallet, är bottnen i all musik. Så introduceras kvällens basist Ralle Lindblom, trummisen Jonathan Bryntesson och Daniel Olsson på gitarr, faktiskt precis samma gäng som under våren spelat in en skiva som kort och gott heter Göran Blues Band. Här verkar det råda western-klädkod och mina imaginära sessaskor byts genast mot cowboyboots och till dem en rutig skjorta och stor hatt.

 Det är ofta rätt mörkt i en blueslåt. Kärleken och drömmarna har tagit slut. Men, säger Göran, man mår lite bättre när man mår bättre om det varit sådär jävligt ett tag. Och så kör de igång igen med låtar som de lånat, knyckt och översatt till svenska. ”Det står ett rött hus mitt i skogen, utan fönster, utan dörr. Där växer smultron längsmed väggen, som ett minne ifrån förr. Där fostrade Elsa åtta ungar, och det blev folk av allihop……” (Jonny Lindbloms text på Hendrixlåten Red House). Bandet är tightare än vanligt och Göran sjunger med känslorna liksom utanpå. Han brukar säga att han skriker och gapar, men det håller jag inte med om. Innerlig och äkta är hans röst, och så biter han liksom av orden. Det är trivsamt i lokalen. Vissa sitter ensamma och lyssnar. Andra småpratar. En hund solar sig i dörröppningen och några barn beställer läsk i baren. Nu längtar jag efter ett munspel, vi brukar aldrig köra den låten med gitarr! säger Göran och byter instrument.

 Vi hämtar mat. Fina sallader med rödbeta och matvete. Färska ärter. Rostad potatis. Små frallor. Från grillen hjortstek, vildsvinsribs, lammkorv och rökt hjortskav. Anders Kihlberg, Baldersnäs ägare iförd riktiga cowboyboots, beställer en öl i baren och sätter sig bredvid oss på den långa träbänken. Köttet är det vilda i Wild & Crazy, förklarar han. Som matambassadör för Dalsland är det viktigt att servera bra grejer. Det finns ju inget mer ekologiskt än det vilda köttet, menar Anders. De här kvällarna har blivit mer och mer populära med publikrekord på 150 gäster förra veckan! Då gissar jag att det var Crazy. Därför förlängs säsongen med kommande två torsdagar i början på augusti, säger Anders. 

 Solnedgången förgyller hela Stallet i mättat gult ljus och bandet spelar mycket passande ”Hello sun, goodbye rain” (The Refreshments). Vi serveras panacotta med färska bär vid borden i små glasburkar. Cowboysen som passat upp på oss hela kvällen har en faslig flärd och jag tänker att de nog rymt från ett slott någonstans. Vi promenerar en tur i parken och hör munspel i fjärran. Ser på fåglar. En båt glider på Laxsjön. Det är tjusigt. Stilla. Baldersnäs klär så väl i sin sommarskrud. Det känns så långt ifrån både Wild och Crazy man kan komma, men jag längtar redan till nästa torsdag.   

Det blir lång blogg idag – för här kommer känslan förpackad i fantastiska foton alla från samma kamera  ©Charlie Davidson.

IMG_8280

unnamed

unnamed (1)

Undrar vilken dresscode jag ska välja: prinsesslook eller cowboy? Blir så inspirerad av Bodils skildring. Det kanske blir något mitt emellan, som i ungdomen när en rolig kille kallade mig, och en annan tjej som var romantiskt klädd, för ”Ponderosa Sisters”! (Om du har sett High Chaparall, vilket är en fläkt av ”antikrunda”, 1960-70-tal, så vet du ungefär hur vi såg ut ha, ha! ).

Baldersnäs är alla välkomna och jag vet  att klädseln spelar ingen roll – det gäller att få en plats och det är något så in i hästväg vackert och så detta vilda inslag = WOW!

/Carin Coach 🙂

#blogg100

Svar från sjön på Fredagsfrågan från Ulrica inreder…

Hej Sköning! Läget? Vi njuter av sommar, sol, segel och sjöliv. Jag fortsätter att blogga dagligen och kan du fatta – jag ligger 1:a i Sverige på Bloggtoppen. Det har jag gjort länge och det känns så fantastiskt i ordets rätta bemärkelse. Bloggandet har blivit en del av mig och om den resan, själva bloggresan ska jag berätta en vacker dag.

Precis som jag lovade för ett tag sedan: att jag skulle utveckla ett svar från Underbara Ulrica inreder. Jag får spara på dessa praliner lite, för här ute på sjön är det begränsade bloggförutsättningar. Så idag, Kära Du ber jag dig att KLICKA på Ulricas Blogginlägg här! Du behöver få kontexten, bakgrunden till hennes fina fråga för att ha behållning av mitt svar. Ibland klistrar jag in hennes fråga (skämmer bort dig som läser en smula) – idag får du ”hjälpa” mig. Jag ska berätta vad du mer kan hjälpa mig med: Dela min blogg, sprid den och gå in och klicka ”Gilla” på min Facebooksida, Carin Coach AB. Om du bara visste hur glad du gör mig då.

Här kommer nu essensen av Ulrikas fråga, kursiverad och centrerad som den brukar vara. Kära Du, läs hela hennes blogginlägg (om du inte redan klickat här ovanför) så får du ut så mycket mer!

Carin fina du, här kommer frågan:

Vad bör man tänka på när man köper bostad  och då menar jag inte så mycket den biten som jag jobbar med utan hur undviker vi renoveringsstressen? hur undviker vi separation pga renovering? det blir ju lite  absurt kan man tycka, folk försöker skapa sin drömtillvaro och många kanske redan innan de hinner njuta av den raserar den…sorgligt  🙁 så Carin, har du något bra tänk att komma med? jag vet ju att du och Cool daddy har fixat och donat genom åren och kärleken består <3

Käraste Ulrica och du som läser… Mitt svar blir kortfattat för batteriet på min laptop är på väg att ta slut…

  1. Kommunicera – prata med varandra
  2. Jämför era respektive målbilder – hur ser det ut? Hur tänker var och en?
  3. Fortsätt att kommunicera – oändligt mycket och med massor av kärlek – vilja att förstå den andre.

Ps. Kolla mer på mitt svar i Vi i Villa. Det ligger uppe på nätet. Har du hus så får du tidningen – alla kan kolla på nätet! Du får leta själv – hinner ej länka exakt, snart klipper strömmen här.

Ha det härligt och STOR & VARM Sommarkram från sjön!

Kanske en bild kommer med…

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #bloggswe100


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop