#carincoach #blogg100 | Carin Coach | bloggar.nwt.se
Carin Coach
Etikett. #carincoach #blogg100

Påskväskan och Polisen del 1 av 3

Hej därute i Påskveckan  – Stilla veckan och på självaste Askonsdagen! För 11 år sen hade jag inte kläm på Askonsdagen och det kostade mig min favorit, min hallonröda väska i hjärtat av New York City. Nu ska du få höra…

En av älsklingarna och jag var på konstresa i NYC – flashigt värre! Och när vi damp ner i fåtöljerna på en mysig lunchrestaurang så släppte jag mitt benhårda grepp om väskorna – vilket jag blivit tillsagd: Håll hårt! Var skärpt! – så var tjuven där!

Vi lutade oss fram mot kvinnan vid det runda bordet för att höra vad hon svarade – när vi frågat varför vissa människor hade stora gråa kors i pannan. Vi hade aldrig sett det förut…

Plötsligt var det som om en fjäder spratt till i min kropp och på nolltid stod jag raklång med den långa svarta kappan, strax fladdrande – Var är min väska!?

Jag kan känna adrenalinpåslaget än idag, se de korunda ögonen på kvinnan vid sidan som troligen sett det hela ske och som livrädd stirrade rakt fram som en docka. Nu var det bara en väska, en vacker, hallonröd… men kanske var hon rädd för att jag skulle hinna ikapp och vad skulle det sluta med?

Mina ben var som stål och jag fjädrade ut med kappan fladdrande. Restaurangen ställde upp, kollade övervakningskameror och … ja ni hör någon hade retat tigern i mig. Klivit över en gräns. Det är otroligt sällan som jag blir arg – en kränkning är oacceptabel.

Varför bloggar jag om det här strax före påsk och … Jo, minnet väcktes av att den gula skönheten som kom till mig av en händelse kom att döpas till Påsk-väskan, för den är så gul och glad. Det fick mig att tänka på påskveckan (väskan – som den ord-nörd jag är) och sist och allra mest så är det en hyllning till polisen. Den trygga polisen och håll utkik, för imorgon kommer del 2/3. Hur gick det med min hallonröda älsklings -väska? Det blir en skildring av besöket på polisstationen må du tro, så ”stay tuned…”

Och under tiden: Glad Påsk!

/Carin Coach

 

 

Kungliga Operan i sällskap med Dagny Carlsson,105


Dagny Carlsson, 105 och undertecknad på  Kungliga Operan i Stockholm i tisdags där vi njöt av Feodora… känslan lever kvar! Lyssna på Podden inför operan – klicka här

Nu är det tredje gången vi är på Kungliga Operan tillsammans, Dagny och jag.  Vi har sett Carmen, La Bohème och nu Feodora. Vilka upplevelser! Det är som en mental massage – det tycker både Dagny och jag.
Klicka på länkarna så får du veta mer om både Operan och Dagny.

Att vara tillsammans med Dagny är en ynnest. I tisdags hade vi en heldag som jag kommer att berätta mer om. Tisdagen innehöll så mycket för oss: Filminspelning, fyra promenader i snösörja, is, snöslask, lunch på Chinakrog, kaffe i rosenkopparna hemma hos Dagny, champagne och Poddinspelning på Brasseriet i Kungliga Operans regi, Feodora – fantastiska sångare, Malin Byström är fullständigt lysande – hennes sång, rolltolkning och skådespeleri har etsat sig i minnet. Därtill operans moderna scenlösningar – har inte hämtat mig ännu – och till sist T-banan hemåt ihop med Dagny som obehindrat knallar upp och ner i rulltrapporna.

Ja, kära du – som läser! Jag har så mycket att berätta att hälften kunde räcka och undrar du om det finns någon koppling till energi här så är svaret: YES! Oändligt mycket, Dagnys energi, levnadsvisdom, känslan för konsten, operan och … ständigt nya grejor som hon vill som vi vill göra dyker upp- håll utkik! Spana in mitt Instagramkonto, där ligger fler foton av Operadagen.

Har du sett Läderlappen på Wermland Opera? Vi har biljetter och jag ser fram mot besöket – ska bli så spännande!

Ha det fint!

Dagny och jag hörde talgoxarna på väg till T-banan. De testade att flöjta på vårlätet!

/Carin Coach 🙂

100 ggr om dagen!

Han kom ihåg det- från NWT-bloggen-hundra dagar i rad!

Han såg mig gå ner på knä för att söka motljuset och gnistret i buskarnas isdiamanter.

Han såg mig gå ner på knä för att söka motljuset och gnistret i buskarnas isdiamanter. Hade behövt lägga mig ner för att få te´t i fotot där.

Vi sprang ihop mellan möten – vi hade en paus och började prata. Det fanns en tid när jag var med i #blogg100- Grejen som Fredrik Wass, Stockholm startade för x år sedan (gissar på 7).

Jag hängde på och fortsatte av bara farten i flera år. Och det var då jag fällde citatet: ”Jag skulle kunna blogga 100 ggr om dagen!” där vi satt och fikade på kontoret.

De vek sig dubbla av skratt runtomkring för de visste att det var sant! Nästa tanke- så klart- vem vill läsa, vem har tid att kolla och nog har jag annat att göra: Coacha, till exempel.

Det var så kul! 🌟Att han mindes och bad mig sätta fart igen…

Wupp upp- här utlovas inget, men faktum är att om det nu skulle bli ett mål för mig 100 ggr/dag – så har jag redan en plan😃

Tre saker ska till:

1) Input från läsare, i kommentarsfältet eller IRL, typ skriv om det här! Skildra detta!

2) Laptop o bildkrångel-haft strul med själva hantverket, vilket bromsar aktiviteten. Det här behöver funka för att tiden ska räcka till.

3) Tänja lite på gränsen för vad som räknas som blogginlägg, he he 😊

Vad sägs? Ska vi köra? I så fall lovar jag en sak- Du får veta i förväg så du kan välja mellan att ta betäckning 😁 eller hänga på och kolla in👍😊👍

Carin Coach 🌷

Hjälp!

img_2145-1.jpg

I förra veckan fick jag hjälp! Vilken känsla. Jag har haft ”tekniska problem”, som det heter när något kört fast som man själv (jag) varken kan eller orkar reda ut.

Det var som jag hade sådana där fjädrar under fötterna (har du sett reklamen) som gjorde att jag liksom studsade fram som en känguru när jag gick från mötet, Vilken lättnad! Nu kommer jag att kunna ta upp mitt bloggande lite mer. Det har fastnat i” tekniska problem” och jag har fått dåligt samvete för att jag varit så gles i mitt bloggande.

Hösten kommer att bjuda på spännande nyheter – vad skulle du vilja läsa om här i NWT-bloggen? Ett tema som ligger mig själv varmt om hjärtat är kopplingen mellan kropp & knopp – idrottsvärlden & affärsvärlden. Vilka likheter hittar vi? Hur kan OS, EM och stora idrottsliga prestationer inspirera, påverka och göra skillnad ditt liv, i din arbetsvardag? Alltså lite mer, ta ett steg till från att sitta i soffan och betrakta, jubla över framgångarna…

Det här skulle jag vilja blogga om – hur låter det?

/Carin Coach som önskar dig en riktigt härlig helg!

Ps. Hoppas verkligen att du har lust att komma med din input!

#Blogg100 har startat igen! Va kul!

IMG_2082[1]

Träff i Stockholm en varm majdag 2014, om jag minns rätt. Jag stod på scenen och berättade om mina bloggupplevelser.

Fredrik Wass, här ovan, bisonblog – är initiativtagare och kör nu ”racet” för femte året. Utmaningen gäller att blogga hundra dagar i rad! Jag fick nys om det här 2012, hängde på och sedan dess har det hänt så mycket spännande. Bloggandet har varit en starkt bidragande positiv del.

Berättar lite mer om det här en annan dag – kommunikationens betydelse.

Ha en fin kväll!

/Carin Coach 

Kasta Jante i sjön! #vänliga veckan – blev #vanliga veckan

Hej därute i februarikvällen! #vänligaveckan är här och på Säffle Bibliotek hördes ett PLASK! ikväll!

Den sköna publiken hjälpte till att sprida ljus och härlighet över min föreläsning som hade workshop-inslag. Tack alla ni som kom och bidrog! Kan du fatta vi fick Jante i sjön så det swismade om det och så kom vi överens om att sudda ut en sak till, två prickar!

IMG_0782[1]

Rosor som tack för föreläsningen. Nu står de i mitt positiva energihörn och sprider ljus, energi och härlighet!

I stället för att köra#vänligaveckan 1 vecka/år så kör vi på #vanligaveckan året om! Vi börjar med leenden, välvilja, positiv förväntan hos oss själva och dem vi möter i vår vardag.

Intresset för att lära sig mer om de verktyg och tekniker som den första boken i Coachtrilogin, JA-lagen, bygger på var stort. Jätteroligt! Håll utkik – det finns mera att hämta. Nästa chans att få ett smakprov är lördag 5 mars på Nöjesfabriken i Karlstad på Mässan Feminint liv. Håll utkik på min webb om du vill veta om allt nytt som är på gång.

Ha en härlig tisdagskväll!

/Carin Coach 🙂

Sitter och myser…

Tidig lördag morgon, kolsvart ute, tända ljus – det blåser som en stor tuta där ute.

Dagen ligger framför, så spännande!

  • Vad ska du göra idag?
  • Hur kommer du att minnas den här lördagen?
  • Hur vill du ”designa” din december?

Vad vore livet utan media, tidningar, tv, radio och webb? Det händer så mycket av stort och smått och massor, verkligen MASSOR, forsar förbi och hur ska vi veta vad som är viktigast? Lyssnade på bilradion igår – mellan jobbmöten. Det var så intressant – en relativt ung man som talade om lärande. Han sa ungefär så här: Vi måste genomlysa det som sker och se vad vi kan lära oss av det som hänt, när det går fel. Han var polis och uttalade sig om det tragiska dödsfallet med den psykotiske patienten i Ring P1 igår.

Hans stadiga röst och kloka ord om att ”Vi måste lära oss” får mina klockor att ringa. Hur vill vi att samhället ska se ut? Vad behöver vi lära oss? Vad kan vi påverka och bidra med i vardagen? Det finns massor vi kan göra, var och en, när det gäller, delaktighet, hållbarhet, miljö och något så subtilt som stämning. Det gäller att få hela härligheten att ”klicka” i ett medvetet hur. Hur lär vi oss?

Vill du läsa mer klicka här. På onsdag svänger jag inom här på bloggen igen – då är vi i december! 🙂

/Carin Coach 

Vilken pinne?

Hej i sena vårkvällen! Vad är det för pinne? Har du kommit på nå´t? Igår skojade jag lite och berättade om att jag har något på gång, på G. Sen spann det iväg och du skulle få gissa lite. Det blev en liten associationslek. I min professionella coaching använder vi den mentala kraften, tekniken och förmågan i flera olika sammanhang. Det handlar bland annat om att kunna, våga och vilja träna sina mentala muskler, sin mentala spänst och hur den kan hjälpa en individ, en chef, en organisation att nå sina mål.

Vad behöver man kunna för att få till det där då? Det berättar jag mer om i morgon. Nu blir det en halvselfie, med hjälp av spegeln, hemkommen från jobb, trädgårdsklädd med längtan ut till blommorna där ute!

Halvselfie- lite hjälp av spegeln där!

Ser att jag nästan matchar blommorna med min dotters gamla brallor som hon fått av en kompis!

Ännu en blå nyans att njuta av…

/Carin Coach 😀

#blogg100 #lovelife #livelife

 

Nu rå!?

IMG_2082[1]

#blogg100 Här står Fredrik Wass, som startat Eventet och ”lilla jag” varm efter språngmarsch över stan, vi är i Stockholm och det är maj 2014.

Hej Fining! Igår lovade jag att fiffla fram bilderna som jag nämnt om från Bloggeventen. Håll i hatten för det kommer bara några av de som jag tänkt och nu ska du få veta hur det hänger ihop. Jag har haft dataproblem, fått lämna in min lilla kompis – bästis typ – och under tiden så har det blivit kaos bland mina bilder. Det var inte perfekt innan men nu…

Jag ville visa några foton från #blogg100 – där Ebba von Sydow var med 2013 – Vi samlades då på Historiska museet i Stockholm – Otroligt tät och härlig stämning och det var där jag träffade ”Lorden”! Ja- a det är en annan story. Åter till bloggandet och ”bokandet”: i mina coachböcker väver jag in influenser från bloggen, inspiration från möten och…

Kolla noga på bilden nedan – jag står mitt i bilden med min röda väska på väg in på Bokmässan 2014 med min tredje coachbok. Där inne träffade jag både Ebba von Sydow och fick se Leif GW sitta och signera sina spännande böcker. De här bilderna kanske jag lyckas gräva fram en dag – men just nu hinner jag inte – är på språng.

IMG_3240[1]

På väg att skutta in på Bokmässan 2014 – var där och njöt i fyra hela dagar – vilka möten. Bilderna ska upp på min webb… tar lite tid bara (he he) 🙂

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife

Kaffetåren…

Hej där sköning! Har du fått första kaffetåren? Du kanske inte ens gillar kaffe… det gör jag, hett och svart. Det sägs att vår fikapaus är unik och svensk – vad vet jag? Vid lite närmare eftertanke så är det så mycket som jag, och många med mig tar för givet, så jag blir alldeles blek när jag tänker på det.

Om jag ska koka ner – försöka koka ner – vad jag är mest tacksam för att jag har fått lära mig i min uppväxt och av livet, så landar det på just: #Tacksamhet. Att vara tacksam för allt man får, får uppleva, vara med om, arbeta för, kämpa för, slita och sträva med glädjen att nå delmål efter delmål…

Ja- a: Tacksam är ordet. Idag kanske jag får uppleva tacksamheten av att kunna och få mumsa i mig ännu en semla!

IMG_4581[1]

/Carin Coach 🙂

#blogg100 #lovelife


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop