Praktibanken – ge, ta och le – det ger mer! | Carin Coach | bloggar.nwt.se
Carin Coach

Praktibanken – ge, ta och le – det ger mer!

Hej därute! Tidig onsdag morgon och jag kör till Swedbank i Karlstad där Arbetsförmedlingen (AF) och Swedbank bjuder in till Praktikbanken, en chans för arbetssökande att få praktik. Speed-dating, mellan företag och arbetssökande är organiserad vid små bord inne på banken och efter en kärnfull introduktion stiger energin och kontakter skapas.

Hur många praktikanter får man ha? Det var min fråga. Så många sköna unga personer jag såg och några hann jag träffa. Du som är företagare eller chef för någon verksamhet – ta chansen och ge, ta och le – det kommer att ge dig/er mer! Kontakta Swedbank och anmäl ditt intresse – häng på nästa gång! Det här är värt att skriva om både länge och väl i en näringslivsblogg. Jag vill lyfta de goda exemplen, själv har jag flera stycken, och jag hörde och såg andra företagare berätta. En tjej stod på scenen och höll ett lysande invigningstal. Hon berättade om hur praktiken funkat för henne och hur den lett till anställning.

Praktiken som möjlighet till nästa steg, action och anställning. Mina tidigare praktikanter har gått vidare och hittat jobb tack vare praktiken. Det ena har gett det andra, ringar på vattnet. Jag brukar säga: ”Det är som att sitta på avbytarbänken – man är redan ombytt och klar”, inne i jobbrytmen och sättet att planera sin dag och tid. Jätteviktiga pusselbitar och konkreta framgångsfaktorer.

IMG_2379[1]

När jag bloggar har jag nästan alltid med minst en bild. Nu har det trasslat här, attans. Bilden med fina Swedbank-eken, där vi företagare finns med loggorna i trädkronan – tja-a den får jag inte fram. Det blir ett foto på tangentbordet, som hälsning och metafor om alla möjligeheter som väntar därute!

Ps. Du har väl sett att du kan boka coachmöte via Bokadirekt. Skype funkar utmärkt för vissa av mina coachtjänster. Snabbt kommer du åt det du vill och först och främst får du korn på hur effektivt det är.

Tack för ännu en fin Praktikbank nr 6 i ordningen, om jag minns rätt. När är nästa?

/Carin Coach #blogg100


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop