Hur mår vi? | Carin Coach | bloggar.nwt.se
Carin Coach

Hur mår vi?

Hej i hösten! Hur mår vi?

IMG_9904[1]

Vacker dukning hos goda vänner.

Jag satt och skrev på min Facebooksida och kände direkt att det här är ju ett nytt Blogginlägg… så jag fortsätter här. Så här började inlägget:

Fråga Coachen – Sidan där jag svarar på frågor i Nya Wermlandstidningens Näringslivsbilaga – har fler och fler ”signaler” som sammanfaller. Det är vad jag noterar utifrån de ämnen som tas upp, frågor som ställs, vad krönikörerna skriver om, journalisterna och bloggarna. Det som tidigare låg mer åt det privata/personliga ”facket” – får nu utrymme i tankar omkring arbetslivet. /…/

När vi talar och skriver – när vi formulerar oss – då får nya tankar, associationer och idéer chans att ta plats. Det är bland annat därför som det är så viktigt att vi samtalar, att vi fikar ihop, att vi får chans att tänka högt. Det här skriver jag om i mina böcker, särskilt i Pluspolen. Jag minns en man som betonade värdet av att vara lyssnad på, att få höra sig själv, sin egen röst –  i mötet med coachen. Hans utrymme i samtalstid var: 80 – 90 %. (Jag kollade uppgiften i boken). Att tänka högt är effektivt!

Kommunikationen – samtalet och måendet – dessa viktiga grundstenar för trygga, stadiga och effektiva arbetsmiljöer – livsmiljöer, om det ska jag blogga mer här – så fort jag bara hinner. Håll utkik!

Visst är det något näpet över när vi får känslor för saker och ting. När vi bryr oss. Just nu har jag lite ”dåligt samvete” för min NWT-blogg, för mitt företags Facebooksida – tycker inte att jag pysslar om ordentligt. Känns det igen?

Och förresten, Du – är det något område som du är extra nyfiken på? Det kan vara inom kommunikation, motivation, energi, coacha sig själv,  ställ en fråga här i bloggen. Du kan maila också. Klicka här! Du får direktkontakt med mig – ingen annan som läser min mail.

Carin Coach 🙂


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop