Packa upp igen… | Carin Coach | bloggar.nwt.se
Carin Coach

Packa upp igen…

Demokrati

Yttrandefrihet

Transparenshttp://sv.wikipedia.org/wiki/Transparens

Var, exakt var bär jag minnet från eventet #blogg100 som jag deltog i måndag 13 maj – bara två dar sen?

Jag gläntar på min röda lilla väska och ut flyger ord som vore det en animerad film med små fjärilar som berättar om Bloggens roll belyst ur ett antal perspektiv:

Det internationella, yttrandefriheten, det fria ordet, skillnaden mellan liv och död, livsfaran med att blogga ( i vissa länder).  En av fjärilarna, Lilla citrongula FLAX, berättar om det där hon flyger över gränser som inte syns och vill påminna mig och dig om att vi lever i en demokrati – vi är fria – vi har så mycket att vara djupt och heligt tacksamma över.

Lilla FLAX fanns konstigt nog när våra barn var små och – vi bodde här nära skogen. FLAX vaknade för tidigt på våren, det var ännu kallt och vi försökte mata med sockervatten… Har jag tappat dig nu, ditt intresse – i så fall tar FLAX med dig tillbaka till Bloggens roll till:

Det privata och personliga – hur nära får man komma och i vilka bloggar gör man det och varför…

Genrer av bloggar – just nu och över tid.

Bloggens historia, begynnelse, hur, var och varför startade det – utveckling just nu – och i framtiden? (hann vi ej till)

Att bevara, spara bloggen – mötet mellan boktext och blogg. Dagbokens, tidsdokumentets viktiga roll för utveckling.

Bloggen som näring – att leva på.

Bloggen som plattform för åsikter, politik, lärande, kultur och mycket mer…

Bloggen i relation till andra medier och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter… förskjutningen av ”samtalet” mellan och inom medierna – När sker det, hur och varför?

FLAX! Var är du?

Just nu håller jag på med en stor och avgörande text – en text som kan ha stor betydelse för framtiden. Hinner inte berätta mer – återkommer kanske. FLAX vill fråga dig en grej bara;

– Hur förvarar du dina minnen så att du lätt kan plocka fram dem, packa upp dem när du behöver dem som bäst?

Läste i papperstidningen idag, ännu en av Mats Dahlbergs härliga artiklar som kittlar den kulturella och litterära nerven så underbart! http://www.nwt.se/kultur/kronikor/article1308113.ece

#blogg100 – post festum

/Carin Coach 🙂


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop