Carin Coach

Miniserie om idrott och näringsliv …

Hej i sommaren! För ett tag sedan lovade jag att återkomma med blogginlägg som jämför idrott och näringsliv. Jag har tänkt mycket på det där om vilka kopplingar som folk gör eller inte gör, så där i allmänhet. Tanken var att göra en miniserie, men det har krånglat så med min teknik att jag återkommer när det funkar att lägga upp foto mm. (Vet inte var haken är) Åter till idrott och näringsliv.

Eftersom jag arbetar som professionell Coach med basen i NLP och Systemteorin så är kopplingarna automatiska (för mig). I min coaching ingår massor av så kallat ”idrotts-tänk”, sätta mål, delmål, få feedback, hitta motivation, träna fysiskt, träna mentalt, hitta de unika i vad ”din” träning behöver för att bli effektivast, hitta kreativa sätt att öka… 

Det känns som om jag kan sluta nu, även om jag nyss börjat… Jag gissar att du har börjat jämföra det jag skriver med näringsliv, det vill säga den typ av verksamhet där du är aktiv om dagarna. Kanske har du semester, men lek med tanken: Vilka likheter finner du? Vilka skillnader? Det tänkte jag tala mer om i nästa inlägg och kanske berättar jag lite om hur idrottsteknikerna används i coachingen och ger resultat direkt!

Just nu avslutades semifinalen i EM- fotboll där värdnationen Frankrike segrade mot Tyskland, med slutsiffrorna 2-0. Rafflande – spännande!

Här är länken till förra blogginlägget: http://bloggar.nwt.se/carincoach/2016/06/23/zlatan-sagan-och-storytelling/

/Carin Coach 

 

 

 

 

 

 

Ses vi i Almedalen?

Hej där ute!

IMG_5372-468x626

Foto från ELITE Stadshotell i Karlstad, där jag vann pris. Karin Adelsköld delade ut. En hint om vad som lockar …

Ses vi i Almedalen i år? Just nu rustas det för fullt på skrivbord och i lådor. Det ska packas och putsas med den sista fina touchen! Ska du dit? Jag vet många som ska dit och förra året var jag ute i skärgården på en favoritö och lyssnade på rapporterna. Det var häftigt att lyssna och ta in på distans. Det gav ett naturalistiskt perspektiv ”Mega De luxe”, som jag kanske gör något av en dag. Jag filmade, tänkte, vilade och lyssnade.

Om du skulle fara till Almedalen 2016 – var skulle du helst vara? Vad väljer du ut? Ps. Om någon skulle fråga mig så vet jag exakt vad jag skulle svara.

/Carin Coach  #blogg100  

Brexit kändes in i märgen…

Midsommaraftonens morgon och Brexit var ett faktum. Morgonnyheterna fick mig att stelna. Jag satte mig att blogga, snabbt med telefonen – men se, det kunde jag glömma för allt försvann! Det blev inget sparat utkast någonstans inget blogginlägg bara tystnad.

Midsommaren kom och gick med sill, sång, flaggspel och IMG_0838båtliv. Och ingen av oss kunde riktigt hålla sig, vi snuddade vid ämnet mellan färskpotatis och silltuggor – Vad är det som håller på att hända i Europa? Och kanske ska du hålla i dig nu för att inte dåna men för mig är den största, viktigaste och vackraste tanken med EU är hur vi ska värna om freden.  

Här skulle jag lätt kunna bli sittande och resonera om allt jag läst och hört. Den närmaste tiden blir synnerligen intressant för utvecklingen… och under tiden får ny färskpotatis koka.

/Carin Coach 

#blogg100

 

Zlatan, sagan och storytelling…

Det är da´n före midsommar och högtidskänslan kommer som ett brev på posten! Jag älskar fest, glädje, sång, dans och glam! Vi var många som hade spända förväntningar på EM-matchen – när fotbollen böljade mellan Sverige och Belgien. Hur skulle det gå? Skulle det bli Grande Final med himlen som yttertak för all glädje, stolthet, sång och alla hyllningsrop!?!

Det fanns ett måste med i storyn: Sverige måste vinna för att gå vidare, för att Zlatan, Isaksson, Kim och Hamrén skulle fortsätta och… Det tog slut igår – storyn stannade av…

När vi tänker på en epok, fem, tio och plötsligt femton år – så händer något med oss. Vi färgar in oss själva i historien – det blir så mycket mer än ”bara” en rund boll. Det blir hållpunkter, milstolpar, ”De fyra målen på Friends Arena, Zlatans magi i cykelsparken” och oändligt mycket mer.

Häromdagen nämnde jag i bloggen att jag vill spegla likheterna mellan idrott och näringsliv. Det finns så otroligt mycket intressant att skriva om, spegla och vinkla så om du kollar in på min webb då och då under sommaren, så ska jag sno lite ledig tid och skriva… För nu står verkligen Midsommaren i dörren och jag vill hylla Zlatan och grabbarna på mitt speciella sätt. Det är ett envist, ganska långsökt och urstarkt språk, formspråk, som jag kanske behöver ännu en bok på mig för att förklara hur jag menar – eller så räcker det att säga: Naturen, den som aldrig ger sig – naturen som kommer igen och igen och igen.

Tänk om det här var det bästa sättet att sluta på – om det salta i tårarna är bränslet som gör att vi (läs, Sverige) aldrig kommer att ge oss – att nu finns chansen för nästa generation att ta vid och komma igen och igen och igen…

IMG_0797IMG_0468IMG_0797

Om du bara läst flyktigt här i bloggen så kan jag berätta att jag kommer att fortsätta och utveckla och blogga om näringslivet, växtkraften, naturlagarna och hur vi i modernt samhälle kan lära oss att koppla ihop det smartaste av smarta!

/Carin Coach 

#blogg100

Bollen är rund och mycket mer!

IMG_0729

Ikväll mina vänner, ikväll…Ja, vad händer ikväll? Jo, Sverige spelar en dramatisk fotbollsmatch i EM i Paris. Bollen är rund och oavsett hur det går ikväll, så är intresset enormt. Fotot här ovan visar en helsida i Säffletidningen (16/6-16). Texten sammanfattar och illustrerar lite mer vad fotbollen är, ger och betyder för individ, team, samhälle och näringsliv. I ett tidigare blogginlägg skrev jag lite mer om det.

I förra veckan läste jag i Dagens Media en lysande artikel om hur kopplingen och drivet i näringsliv och idrott går hand i hand. Gissa om jag gläder mig åt att CHEF plockar upp tråden i sin monter i Almedalsveckan, 5 juli kl 17:00 – 17:45, för att vara specifik. Det finns så mycket lärande, sådana paralleller mellan näringsliv  professionell coaching och idrottsliv. Det ligger färdiga ”kopplingar” bara att ”ansluta” för den som vill.

Jag kommer att blogga om det här – det finns en plan – Midsommar närmar sig med stormsteg så håll utkik när bollen kommer rullande – som vore den ett skepp lastat med framtidstankar!

/Carin Coach

Ps. Det händer något med länkarna i mina inlägg, de kopplar ur sig. Här ser du källan till:

  1. CHEF: http://chef.se/almedalen/?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified
  2. FÖRRA BLOGGEN: http://bloggar.nwt.se/carincoach/2016/06/17/grabbar-som-grava-guld-i-paris/

#blogg100

 

Grabbar som gräva guld i Paris!!!

Em i Paris pågår för fullt och idag, fredag är det gult på läktarna igen!

13423847_1205543802811578_2379162983487540143_n

Jag vet några som är där – på riktigt- och som presenterat sig och sitt gedigna arbete inom föreningslivet och fotbollen där den vinnande slogan lyder: ”Säffle FF – mer än 90 minuter på plan”!

Du kanske undrar vad ett blogginlägg om fotboll har för koppling till näringsliv och till coaching… Jo, det ska jag berätta: (mer…)

”Here I come baby!”

Sjungom Studentens lyckliga dag… tonerna har klingat ut och lastbilsflaken är tömda och parkerade. Nu börjar det! Igår träffade jag den stipendiat som fått en timmes coaching och min coachtrilogi som Stipendium vid Thorén Business School. Häromdagen nämnde jag här i bloggen att det kanske blir ett kort referat om hur ”den ljusnande framtiden” ser ut. ”Here I come baby!” (mer…)

Den ljusnande framtid är vår…

Runtomkring i Sveriges avlånga land springer studentkullarna ut! Det är lika spännande varje år – vilken energi, vilken glädje och vad väntar i framtiden?

Hur bygger vi ett samhälle som gör att det ljusnar för ung, äldre, äldst?

Jag har så många tankar om det här att det har blivit tre böcker, men räcker det? Nej.

Böckerna, coachtrilogin, är tänkta som ”starters” – alltså start för aktiv handling. I nästa vecka ska jag träffa en student som vunnit stipendium från mitt företag. Den här unga personen ska få en timmas coaching av mig.

Kanske kan jag berätta lite här i bloggen – hur ser den ljusnande framtiden ut?

Skulle lägga till lite fina foton här – men det vill sig inte idag.

/Carin Coach 

#blogg100

 

Sommar, Sommar, Sommar… och lilla skarven

Hej där ute i Sommar – Sverige!

Idag, 9 juni, får vi veta vilka som finns bakom mikrofonerna på Sveriges Radio och levererar den sommar-tradition som Tage Danielsson startade 1959, snart 60 år sedan! Hur gör du i sommar?

IMG_2089[1]

Lavendel utanför Sveriges TV & Radiohus, i Stockholm.

(mer…)

Strålande!

I morse, vid gröten fick jag en idé!

Hur många idéer får du om dagen, i veckan?

Har jag tid med min idé nu, tror du?  Svaret är nej. Kommer det att stoppa mig? Svaret är nej. Har idén funnits där förut och liksom ”knackat på”? Svaret är ja. Är den mogen att plocka fram i ljuset? Svaret är nej. Så vill du veta mer tipsar jag dig om att hänga på mig och hålla utkik. Det kan ta tid och tålamod sägs vara en dygd.

image

Frågor och svar i ”Fråga Coachen-spalten” i  NWT´s näringslivsbilaga Arbete o Ekonomi 25 maj 2016.

(mer…)

Senaste inläggen.
Strålande! 28 Maj
Bloggat på nwt.se.
Jobbar … 28 Jul
Desktop