Eat sleep rally repeat

Motorsport, det bästa som finns

Jag kommer ifrån en bakgrund där mitt liv har bestått av motorsport 24/7 då både som som största intresse & jobb. För mig har motorsport varit viktigt på många sätt, men framförallt så är det där jag hittat mina hjältar och förebilder och modet som gjorde att jag en gång började drömma om att bli rallyförare.

Inledningvis i den här kort-bloggserien tänkte jag berätta hur det har blivit så att motorsport är just det bästa som finns och hur det hela började.

För exakt 29 år sedan föddes jag, det är nämligen min födelsedag idag 🙂 När jag var två-tre år gammal så hade jag redan då svårt att sitta still. Det enda som hjälpte mamma & pappa att få mig att sitta just still var att sätta på film med rally på. Under flera år blev det då tre filmer som jag såg otaliga gånger, dom gick under benämningarna ”Gamla Svenska Rallyt”, ”Nya Svenska Rally och ”Mästarmötet”. Det är inte förens nu efteråt som jag verkligen förstått hur stor prägling dessa filmer satt på mig och hur mitt liv har sett ut och hur det ser ut idag.

Mitt motorsportintresse fortsatte med att jag fick köra minicrossar, gokart och bil på isen i väldigt tidig ålder. När jag fylde 12 år så hade jag fått min första folkracebil och börjat köra på en kort rallyspecialsträcka som vi hade i anslutning till den gården som jag är uppväxt på utanför Molkom. Jag körde i princip varje dag och tränade för att kinna lära mig att köra fortare och fortare.

Jag avslutar det här blogginlägget med en sista händelse som jag tror har varit av stor vikt och som på sitt sätt är ganska unik.

I nioendeklass så fick alla i klassen ett formulär att fylla i, där skulle man skriva 3 alternativ vad man kunde tänka sig att jobba med när man blir stor. För mig var det enkelt, jag skrev ralllyförare på alla tre. Jag hade fyllt i blanketten snabbast av alla i klassen och lämnade in den till min klassföreståndare. Han frågade mig direkt, men Calle, om du inte ska bli rallyförare vad ska du bli då? Jag svarade att jag ska bli rallyförare. Vilket han accepterade. Det tror jag var väldigt viktigt att det var okej för det som komma skulle.

Det får ni läsa om i nästa blogginlägg.

Tillbaka

Calle Ward är tillbaka som bloggare på nwt.se. Nu med en delvis ny inriktning. Mer information kommer 🙂
/admin


Senaste inläggen.
Tillbaka 09 Dec
Bloggat på nwt.se.
Desktop