Stina Bergström (MP)

Miljöpartiet satsar på nya slussar

slussarna

När regeringen presenterade sin nationella transportplan för åren 2014-2025 var det ett bakslag för Vänersjöfarten. Inte en krona fanns för nya slussar i Trollhättan. Trots att de 100-åriga slussarna riskerar att rasa ihop om något årtionde och stänga Vänern för sjöfarten.

I vår gröna transportplan har vi avsatt medel för att börja bygga slussarna före 2025. Då kan stå färdiga senast 2030 då de gamla slussarna, enligt Trafikverket, definitivt har tjänat färdigt.

Igår presenterade jag och Peter Rådberg, MP:s riksdagsledamot från Trollhättan, vår satsning vid en presskonferens vid slussarna i Trollhättan. Vi träffade också representanter för Sjöfartsverket och rederiet Thun och diskuterade Vänersjöfartens förutsättningar idag och i framtiden.

Med rätt politik kan Vänersjöfarten växa och ta över mer av lastbilstransporterna i regionen. Med alliansens politik får vi istället ytterligare 140 000 långtradare på våra vägar när slussarna har tjänat ut. Det är ett skrämmande scenario.

Om detta berättade vi i ett radioinslag i P4Väst

Vi passade också på att ta ett första symboliskt grönt spadtag för de nya slussarna.

spadtag

 

 

 

 


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop